Vår 2019

Sist endret 6. feb. 2019 13:03 av Ellen Evju Jahr

(ENGLISH BELOW) Som et ledd i vårt arbeid fram mot en ny strategi for UiO arrangeres det nå en rekke åpne møter der viktige temaer belyses på ulike måter.

Sist endret 21. juni 2019 13:53 av Ellen Evju Jahr

På tampen av semesteret har det strømmet inn flere gode forskningsnyheter: UiOs nye pris for yngre forskere går til litteraturforskeren Karin Kukkonen og IAKH har fått midler til nasjonal forskerskole i historie. Forskningsdekanen gratulerer!

Sist endret 3. apr. 2019 14:34 av Olaf Sunde Christensen

(ENGLISH BELOW) For å lykkes med SFF-søknad kreves det at miljøene kommer tidlig i gang med søknadsprosessen. Nå kan du søke pengestøtte til å utvikle din SFF-søknad.

Sist endret 23. mai 2019 11:30 av Ellen Evju Jahr

Det var fullt i Stallen da studiedekan Gunn Enli ønsket statssekretær Rebekka Borsch, flere stortingspolitikere og andre samfunnsaktører velkommen til frokostmøte og debatt om studentutveksling onsdag 15. mai.

Sist endret 5. juni 2019 14:07 av Ellen Evju Jahr

– Jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten, og jeg er blitt veldig godt tatt imot, sier Julianne, som har lang fartstid på UiO.

Sist endret 20. mars 2019 15:29 av Ellen Evju Jahr

25. og 26. mars flytter redaksjonen i forskning.no til P.A. Munchs hus. Målet er å bli bedre kjent med forskningen på HF, få ideer til nyhetssaker, og få nye kilder til framtidige saker. Allerede nå kan du melde deg på for å avtale et intervju.

Sist endret 20. mars 2019 15:28 av Ellen Evju Jahr

Dekan Frode Helland ønsket velkommen, og instituttleder Karen Gammelgaard og universitetslektor Eva Sarfi ledet åpningen, som fant sted i Georg Sverdrups hus fredag 15. mars. Åpningen samlet gamle og nye ansatte på ILOS, og professor Iver Neumann kåserte om russlands- og østeuropaforskningens historie i Norge.

Sist endret 23. mai 2019 11:31 av Ellen Evju Jahr

Oslo School of Environmental Humanities (OSEH) lyser ut midler til seminarer, workshops, gjesteforelesere eller vitenskapelig assistanse, inntil 75.000,- per år i to år. Neste søknadsfrist er 7. Juni.

Sist endret 23. mai 2019 11:31 av Ellen Evju Jahr

Mandag 20. mai sendte departementet ut en høring om eventuell justering av publiseringsindikatoren i lys av Plan S.

Sist endret 6. juni 2019 09:44 av Ellen Evju Jahr

– Det jeg gleder meg mest til med å bli en del av Akademiet, er å møte de menneskene som er der. Flere av dem er blant mine egne helter, sier Erling Sandmo som er av de tre nyvalgte i 2019.

Sist endret 20. feb. 2019 12:11 av Ellen Evju Jahr

HF tok samtlige ni postdoktorstipender fra EU-programmet Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) som gikk til UiO i årets tildeling. Frist for påmelding til årets Master Class er 1. mars.

Sist endret 24. apr. 2019 15:27 av Ellen Evju Jahr

Fakultetet har kjøpt inn en GPU (Graphics Processing Unit) til de ansattes disposisjon. Formålet med GPU er å avlaste datamaskinens hovedprosessor (CPU), og på den måten redusere tiden det tar å gjøre visse beregninger og analyser. Mange av de nyeste bærbare datamaskinene på HF kan tilkobles og gjøre nytte av dette.

Sist endret 20. mars 2019 14:09 av Ellen Evju Jahr

Trude Jensen kommer til HF fra Finnmarkssykehuset, hvor hun var ansatt som budsjett og analysesjef og konstituert økonomidirektør.

Sist endret 8. mai 2019 14:45 av Ellen Evju Jahr

UiO:Livsvitenskap og viserektor for forskning og innovasjon Per Morten Sandset legger ut på en miniturné i månedsskiftet mai–juni for å informere om satsinger framover.

Sist endret 20. mars 2019 14:09 av Ellen Evju Jahr

Strategi2030 - En strategi for mangfold? Prodekan Gro Bjørnerud Mo og HF-dekan Frode Helland inviterer til frokostmøte om mangfold og hvilken plass mangfold bør ha i arbeidet med Strategi2030.

Sist endret 5. juni 2019 14:08 av Ellen Evju Jahr

Siste fakultetsstyremøte før sommeren er fredag 7. juni, og dekanatet inviterer til førstyremøte torsdag 6. juni kl 09:00.