Gode forskningsnyheter!

På tampen av semesteret har det strømmet inn flere gode forskningsnyheter: UiOs nye pris for yngre forskere går til litteraturforskeren Karin Kukkonen og IAKH har fått midler til nasjonal forskerskole i historie. Forskningsdekanen gratulerer!

Mathilde Skoie

Forskningsdekan Mathilde Skoie (foto: Benjamin A. Ward)

Universitetsstyret besluttet i går å gi den aller første prisen til en yngre forsker til professor Karin Kukkonen fra allmenn litteraturvitenskap på ILOS.

Karin forsker på litteratur og kognisjon og leder for tiden FPIII-satsingen Literature, cognition and emotions  som favner mange både på vårt fakultet, men også på SV. Gratulerer til Karin og hennes miljø!

Som forskningsdekan på HF synes jeg selvfølgelig det er ekstra hyggelig at den aller første prisen til en yngre forsker går nettopp til en fra vårt fakultet.

Det er en viktig anerkjennelse av et poeng rektor ofte fremhever, nemlig at det er HumSam-feltet som står for noen av de sterkeste forskningsprestasjonene ved Universitetet i Oslo for tiden. Det er derfor bare rett og rimelig at vi setter standarden.

Det er også hyggelig at det er nettopp en av våre yngre forskere som blir gjort stas på. Det borger godt for fremtiden. Fremtidsrettet er også de andre gladnyhetene.

Ny nasjonal forskerskole i historie

Forskningsrådets porteføljestyre for humaniora og samfunnsvitenskap har bevilget penger til den nasjonale forskerskolen The Norwegian Research School in History som skal drives av IAKH. Dette blir forhåpentligvis en flott arena for PhD utdanningen i historie fremover. Tusen takk til alle som har jobbet hardt med søknaden!

To priser til unge filosofer

Så kan vi også glede oss over to andre priser til yngre forskere – denne gang fra IFIKK: Universitetsstyret besluttet at Feroz Mehmood Shah skal få H.M. Kongens gullmedalje for avhandlingen «Sapere Aude! The Judgement View of Kant's Theory of Concience» som tar for seg samvittighetsbegrepet i Kants moralske filosofi. Og så har Ole Martin Moen har fått Zapffe-prisen. Gratulerer til dem begge!

Av forskningsdekan Mathilde Skoie
Publisert 21. juni 2019 12:27 - Sist endret 21. juni 2019 13:53