Eirik Haatveit og Saeed Fane er nye på HF-IT

Eirik jobber på Orakelkontoret, mens Saeed jobber med IT-støtte og drift av PC-er.

Eirik Haatveit foto: privat)

Eirik Haatveit

Eirik har vært student på IKOS, og har også studert informatikk på IFI. Nå kommer han til Orakelkontoret fra student-IT-tjenesten på HF.

– Jeg har tidligere tatt bachelorgrad i asiatiske og afrikanske studier ved IKOS her på HF, med hovedvekt i japansk språk og to utvekslingsopphold underveis, forteller Eirik.

Etter dette jobbet jeg i noen år før jeg bestemte meg for å dra tilbake til UiO og begynne på ny grad i informatikk ved IFI, og ved siden av studiene har jeg arbeidet med anonymisering av forskningsmateriale ved odontologisk fakultet.

– I første omgang ble jeg ansatt ved Student-IT på HF, som betjener en skranke hvor studenter kan henvende seg for å få hjelp med IT-relatert problematikk, og som har ansvar for drift av PC-stuer. Fremover skal jeg også jobbe i Orakeltjenesten, der arbeidsoppgavene også blant annet innebærer oppsett og drifting av maskiner.

– Jeg er svært interessert i film og tv-serier, og får med meg det meste spennende som kommer ut. Jeg er også veldig glad i å nyte sunn og god mat, både ute på restaurant og hjemmelaget. Jeg liker å holde meg i form og driver derfor også med regelmessig trening, avslutter Eirik.

Saeed Fane (foto: privat)

Saeed Fane

Saeed er i arbeidspraksis ved IT-seksjonen på HF, og han skal jobbe med IT-støtte og drift av PC-stuer. Ved siden av IT er Saeed opptatt av mystikk og teologi, og glad i å være sammen med familien.

– Jeg er opprinnelig fra den kurdiske delen av Iran, forteller Saeed. Jeg er utdannet IT-ingeniør og har tidligere jobbet med ulike stillinger innen IT, inkludert IT-support. Ettersom jeg ikke har arbeidserfaring fra Norge, er jeg glad jeg kan være i arbeidspraksis her på universitetet. Her er det et godt arbeidsmiljø med mangfold og kulturell inspirasjon.

Å jobbe innen IT er en livsstil

– Store deler av fritiden bruker jeg på å lese nyheter innen IT og den digitale verden. Å jobbe innen IT er ikke bare et yrke for meg, det er en livsstil. Jeg er dessuten interessert i mystikk og teologi. Det er også prioritert i livet mitt. Høyest står Rumi's som baserer seg på at «kjærlighet er Universets hovedkraft. Universet er en harmonisk helhet hvor hver enkelt bestanddel står i et kjærlighetsforhold til hverandre». Jeg spiller også fiolin innimellom. Og selvfølgelig, hygger jeg meg med familien min, avslutter Saeed.

Av Ellen Evju Jahr
Publisert 19. sep. 2016 15:00 - Sist endret 21. sep. 2016 09:56