Aksel Braanen Sterri er ny stipendiat på IFIKK

Aksel er statsviter fra UiO, med masteroppgave om velferdsstatens betydning for lykken vår. Noen vil huske ham fra IFIKK som sekretær for Seminaret i vitenskapsteori - nå Forum for vitenskapsteori – for noen år siden.

Aksel Braanen Sterri (foto: Matthis Kleeb Solheim)

– I min tid på Blindern var jeg en aktiv student og var blant annet leder for Studentparlamentet i 2010/2011, forteller Aksel. Siden har han jobbet i Store norske leksikon og vært kommentator og lederskribent i Dagbladet.

Er det noe som ikke skal være til salgs?

Aksel skal forske på hva som kan og ikke kan kjøpes og selges, mer spesifikt om kommersiell surrogati bør tillates, og i så fall hvordan. Prosjektet «Hva bør ikke kunne kjøpes og selges?» fikk nylig støtte fra Forskningsrådet, og ledes av Ole Martin Moen.

– Når jeg ikke er på jobb liker jeg å lese, dra på hyttetur og samle mine nærmeste til gode samtaler rundt middagsbordet, avslutter Aksel.

Av Ellen Evju Jahr
Publisert 31. mars 2017 15:12 - Sist endret 3. apr. 2017 10:01