Min kollega: Gunnhild Ulfsrud

– Oppe i femte etasje Henrik Wergelands hus sitter en høyt skattet studieadministrasjon, for tiden preget av mye utskiftninger, men én er bunnsolid: Gunnhild Ulfsrud, skriver Laila Henriksen.

Gunnhild Ulfsrud

I mine øyne er Gunnhild den som bærer studieadministrasjonen vår. Siden hun kjenner folk, fag og systemer ut og inn, jobber hun på tvers av fagfelt.

Hun er stedfortreder for studielederen vår, og hun er den som lærer opp nye folk og generelt holder taket i studenter, faglige ansatte, ledelse og alle oss andre i administrasjonen. Trenger jeg råd, spør jeg Gunnhild, for hun er klok. Og hun er alvorlig morsom.

«Fortell meg hva problemet ditt er, så finner vi en løsning»

Gunnhild sier alltid «kom inn!». De som kommer på kontoret til Gunnhild har alle slags mulige og umulige spørsmål. Noen gråter kanskje. Andre brøler, så Gunnhild må tørke spytt av pannen. Men hun er på merkelig vis alltid rolig! Hun sier: «fortell meg hva problemet ditt er, så finner vi en løsning».

En sjelden gang møter man folk som gir deg en umiddelbar ro, og i alle fall virker Gunnhild slik på meg. Noen ganger ser jeg for meg den der anda som ligger rolig på vannet, mens føttene går som propeller under flaten. Gunnhild jobber og administrerer i superfart, logger seg inn i TP, ePhorte, FS og HR-portalen (og kanskje andre systemer jeg ikke har hørt om) hver dag.

Hvis du trenger undervisningsrom, manøvrerer hun seg gjennom timeplanleggingssystemet og sørger for at det 1) ligger på Blindern, 2) faller på et tidspunkt som gjør at alle studentene kan delta, altså at det ikke krasjer med andre, obligatoriske emner og 3) passer på at foreleseren slipper å møte på Blindern tidlig mandag eller sent fredag. Dette kan ta timer, tro meg.

Og vet dere hva hun sa til meg da jeg snakket med henne sist?: «Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag!» Gunnhild er min helt.

Av Laila Henriksen
Publisert 26. okt. 2015 11:32 - Sist endret 26. okt. 2015 14:53