Min kollega: Ståle Dingstad

– Ståle Dingstad er min kollega, en av dem som er bra, en av dem som sier ja, som virker glad, som er litt sta når det er bra, som alle vil ha til å ta det som andre snur seg fra, som sier hva var det du sa når noen vil ta -- hele makta, skriver Per Thomas Andersen.

Ståle Dingstad (foto: ILN)

Kort sagt: En mild og vennlig kollega når du møter ham i gangen, som helst liker å smile, men som sier hva han mener hvis han må, og det må han når han skriver.

Ståle omgir seg med de aller største: Han skrev magisteravhandling om Søren Kierkegaard og doktoravhandling om Knut Hamsun, så ble det Ibsen og dernest Ludvig Holberg. Dag Solstad har også fått være med i hans gode selskap. 

En særlig forkjærlighet har Ståle for humoristiske sider ved det forfatterne steller med. Derfor skrev han om den smilende Ibsen. (Det er han man sjelden ser på Nationalteateret.)

For tiden er Ståle sjefen vår, undervisningskoordinator på Nordisk litteratur. Der skal han få ganske korte ender til møtes mens noen av oss andre, f. eks. undertegnede, sitter langt, langt borte og har forskningstermin. Jeg valgte meg Ståle fordi han er bra, en av dem som sier ja, og som virker glad. 
 

Av Per Thomas Andersen
Publisert 1. sep. 2015 13:25