Monica Knoph er ny forsker ved MultiLing

Hun skal være ved MultiLing i ett år for å forske på afasi hos flerspråklige og på et prosjekt om demens.

Monica Knoph (Foto: privat)

Kan du fortelle litt om bakgrunnen din?

– Jeg er utdannet logoped og cand.ed fra Institutt for spesialpedagogikk, UiO. Jeg har jobbet som logoped ved afasiteamet ved tidligere Bredtvet kompetansesenter, nå Statped sørøst, siden 2002. I 2012 fikk jeg permisjon for å starte på doktorgradsarbeidet mitt ved ILN. Jeg har vært tilknyttet MultiLing siden åpningen i 2013.

Jeg leverte doktorgradsavhandlingen min med tittelen "Language assessment and therapy for verb-production impairments in multilingual aphasia", i mai 2015, og venter nå spent på bedømmelseskomiteens innstilling.

Hva skal du forske på?

– Jeg har en ettåring forskerstilling ved MultiLing. I denne perioden skal jeg fordele tiden min mellom videre forskning på afasi hos flerspråklige, og på prosjektet MultiLing Dementia

Hva liker du å gjøre i fritiden?

– Jeg er veldig glad i å reise. Jeg er så heldig at mora mi har et hus i Chania på Kreta, og dit reiser jeg så ofte jeg kan. Helst sammen med familien min: døtrene mine Hanna på elleve år og Sofia på åtte, og mannen min, Øystein. Når jeg er hjemme liker jeg også å være sammen med valpen vår, Cora. Har jeg enda litt mer fritid, bruke jeg den helst til å være sammen med venner, lese, strikke eller tegne og sy mine egne kjoler.

Av Olaf Christensen
Publisert 16. sep. 2015 15:23 - Sist endret 27. mars 2017 11:35