Oda Røste Odden er ny stipendiat på ILN

Oda har mastergrad i nordisk språk fra ILN, og har også studert logopedi. Hun har ellers bred erfaring fra arbeidslivet, og ser fram til å forske på typekonstruksjoner i norsk og svensk.

Oda Røste Odden (foto: privat)

Hva skal du forske på?

– Jeg skal undersøke de semantiske og grammatiske egenskapene til typekonstruksjoner i norsk og svensk, altså konstruksjoner som inneholder typ(e), slags eller sorts, forteller Oda. Jeg synes det er spennende at så mange ord med betydninga ”type” også kan brukes til å modifisere talerens språklige kategorisering, som i ”Det er type en slags kake …” Det gjelder typeord i andre språk også, som engelsk ”kind of” eller ”kinda”, forklarer hun.

Hva slags bakgrunn har du?

– Jeg leverte masteroppgave ved ILN i nordisk språk i 2014. Før masteren var jeg på bachelorprogrammet språk med fordypning i nordisk og kinesisk. Det siste året har jeg studert logopedi i Bergen, og jobba litt for Norsk Ordbank. Ellers har jeg tidligere hatt sommer- og deltidsjobber på sykehjem, i lokalavisa og på slakteri – sånn arbeid som ungdommen bruker fritida si på …

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

– Tja, nå har jeg jobba i to–tre uker, og fritida har gått med til Netflix-serier, litt lesing og å nyte sola i godt selskap. Jeg var også på en joggetur her om dagen – men det er ikke det første jeg vil si at jeg ”liker” å gjøre på fritida, avslutter Oda.

Av Ellen Evju Jahr
Publisert 2. sep. 2015 15:16