Alessia Bauer er vikar som førstelektor i middelalderstudier

Alessia er fra Italia, hun har doktorgrad i runologi fra Tyskland, men føler seg mest hjemme på Island.

Alessia Bauer. (Foto: Olaf Christensen)

Hva slags bakgrunn har du?

- Jeg studerte germansk filologi i Venezia og tok magistergrad der i 1995, forteller Alessia. Så flyttet jeg til Tyskland og tok doktorgrad i runologi i Göttingen i 2001. Siden våren samme år har jeg undervist i skandinaviske studier – spesielt norrønt, litteratur og runologi – på universitetene i Göttingen og München. I 2012 fikk jeg professorkompetanse for en studie om det islandske verdenbildet i etter-reformatoriske håndskrifter.

Hva skal du ta fatt på i den nye jobben?

- Jeg skal fortsette å undervise mine norrøne fag, og tilby et alternativt perspektiv, nemlig å vise det vi gjør i Tyskland. Jeg vil også lære fra kollegene og studentene hvordan man underviser og studerer disse fagene her i landet. Jeg liker å ha tett kontakt med studentene og tilby dem veiledning, sier Alessia.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

- Når jeg ikke er på jobb, liker jeg å gå på tur i Alpene eller andre fjell. Jeg har praktisert yoga siden 2003 og hvis det er mulig, svømmer jeg gjerne. Som italiener liker jeg å lage mat og invitere vennene mine til å være med og spise. Jeg reiser ofte i gjennom Norden og på de britiske øyene for å lete etter sporene etter vikingkulturen. Men helst liker jeg å være på Island hvor det føles som å komme hjem, avslutter Alessia.

Av Olaf Christensen
Publisert 6. feb. 2015 11:02 - Sist endret 6. feb. 2015 14:33