Kari Kinn er ny postdoktor i lingvistikk/nordisk språkvitenskap

Kari har doktorgraden fra ILN og kommer nå fra en stilling ved University of Cambridge. Hun skal forske på syntaks i ulike varianter av norsk.

Kari Kinn (Foto: Olaf Christensen)

Karis faglige bakgrunn er i grammatikk og språkhistorie, og særlig syntaks. Hun kommer fra en postdoktorstilling ved University of Cambridge, hvor hun var tilknyttet et forskningsprosjekt om komparativ syntaks. Før dette var hun ansatt ved UiO, hvor hun tok doktorgrad og jobbet et år som gjennomføringsstipendiat på ILN.

Hva skal du forske på?

– Jeg skal fortsette å forske på syntaks, og særlig strukturen i nominalfraser, i et sammenliknende og historisk perspektiv. Jeg kommer til å se på ulike varianter av norsk, for eksempel amerikanorsk, som snakkes av etterkommerne av norske utvandrere til USA, sier Kari.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

– Jeg liker meg på fjellet og ved sjøen, og jeg er veldig glad i å klatre og å spise god mat, avslutter Kari.

Av Olaf Christensen
Publisert 23. aug. 2017 09:43 - Sist endret 23. aug. 2017 09:43