Kristin Torjesen Marti er ny stipendiat på ILN

Kristin er utdannet lektor i nordisk og samfunnsfag ved Universitetet i Oslo, og tok mastergrad på ILN i 2011-2013. Hun skal forske på hvordan elever på mellomtrinnet skriver om klima- og miljøspørsmål.

Kristin Torjesen Marti (foto: privat)

– I masteroppgaven min undersøkte jeg hvordan fire gode elevtekster om energisparing kommuniserte, forteller Kristin. Jeg var interessert i å finne ut hva det konkret var som gjorde at de kommuniserte så godt, og så derfor både på tekstoppbygging og språk.

De siste fire årene har Kristin jobbet med sakprosa som rådgiver i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Hva skal du forske på?

– Jeg skal videreføre perspektivet på elevtekster fra masteroppgaven min, og nærmere bestemt undersøke hvordan elever på mellomtrinnet kommuniserer når de skriver om klima- og miljøspørsmål. Jeg syns dette temaet er superspennende! Både fordi miljøet og klimaendringene angår oss alle, men også fordi det appellerer til både fornuft og følelser. På den ene siden handler det om fakta, samtidig som for eksempel klimaendringer får store konsekvenser for enkeltmennesker og krever handling av oss alle. Jeg vil undersøke hvordan ganske unge skribenter løser denne dobbeltheten, og hvordan det påvirker tekstene deres tekstlig og språklig.

Og hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

– Jeg har en liten sønn på snart to år, så akkurat nå går mye av tiden med til Hakkebakkeskogen og til å være ute i park og på lekeplass. Ellers har jeg i flere år vært med i et arbeid på Sagene i Oslo gjennom Frelsesarmeen, hvor jeg er så heldig at jeg har fått bli kjent med masse fine barn og voksne, avslutter Kristin.

Av Ellen Evju Jahr
Publisert 6. mars 2017 13:53 - Sist endret 6. mars 2017 14:59