Lisa Nordick er ny forskningsrådgiver ved ILN

Lisa er opprinnelig fra Tyskland, og kommer nå fra en stilling hos Forskningsrådet. Det tenker hun kan være en god erfaring å ha for en forskningsrådgiver.

Lisa Nordick (Foto: NFR)

– Jeg er en norskifisert tysker som flyttet hit for omlag 9 år siden. Jeg har en bachelor i litteratur-, kultur- og medievitenskap fra Universität Siegen i Tyskland, som ligger i nærheten av Köln, forteller Lisa.

– Jeg er nesten i mål med min mastergrad i Organisasjon, ledelse og arbeid  ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi her på UiO, og jeg jobber hardt mot at oppgaven skal leveres i august.

Når det gjelder arbeidserfaring har det først vært bøker og deretter forskning som har vært i fokus for Lisa. Hun jobbet flere år i bokhandel, og var fra 2008 til 2012 leder for informasjons- og bibliotekavdelingen på det tyske kultursenteret Goethe-Institut her i Oslo. I 2012 begynte hun i Forskningsrådet og hvor hun jobbet med blant annet Fripro (språk, litteratur, historie), internasjonale stipend og de siste årene med Nærings-ph.d., en ordning for doktorgradskandidater som er ansatt i næringslivet.

Hva skal du arbeide med?

– Jeg er ansatt som forskningsrådgiver på ILN og det betyr vel at jeg skal prøve å melke blant annet min gamle arbeidsgiver for så mye midler som mulig. Ellers gleder jeg meg til alle de store og små administrative oppgavene som venter, sier Lisa.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

– Med to små barn, jobb og masteroppgave har det jeg liker å gjøre blitt litt nedprioritert i det siste. Men resterende våkentimer fylles gjerne opp med trening, lesing, kinoturer, frivillig arbeid eller karaoke! Jeg lager også verdens beste ostekake - så bursdager bør meldes inn i god tid, avslutter Lisa.

Av Olaf Christensen
Publisert 6. juni 2017 13:33 - Sist endret 6. juni 2017 14:20