Madelen Brovold er ny stipendiat ved Ibsen-senteret

Madelen Brovold har sin bakgrunn fra UiO og skal forske på skriftlig uttrykte oppfatninger av jødene i norsk offentlighet i det 19. århundret.

Madelen Brovold (Foto Olaf Christensen).

Hun har studert nordisk og historie på lektorprogrammet ved Universitetet i Oslo. Masteroppgaven i nordisk litteratur leverte Madelen i mai 2016. Siden innleveringen har hun jobbet som vitenskapelig assistent på ILN og som lektor i den videregående skolen.

Hva skal du forske på?

– Forskningsprosjektet mitt blir en videreføring eller utvidelse av masteroppgaven, som tematiserte fremstillingen av jøder i fire norske dramaer mellom 1825 og 1852. Hovedmålet er å undersøke skriftlig uttrykte oppfatninger av jødene i norsk offentlighet i det 19. århundret. Prosjektet er en del av det overordnede prosjektet “Data-Mining the Digital Bookshelf”, sier Madelen.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

– Jeg er glad i å gå turer i byen, lese bøker og se filmer og tv-serier. Akkurat nå leser jeg Magnet av Lars Saabye Christensen. For øvrig fikk jeg med meg hans besøk på Blindern i anledning nyåpningen av Sophus Bugges hus i slutten av januar. Det var veldig gøy!, avslutter Madelen Brovold.

Av Olaf Christensen
Publisert 7. feb. 2017 11:29 - Sist endret 8. feb. 2017 09:26