Hilde Alice Bliksrud er ny stipendiat ved ILN

Hilde tok mastergraden ved ILN for ti år siden og har blant annet jobbet som oversetter fra norrønt til moderne norsk. Nå skal hun arbeide med islendingesagaer.

Hilde Alice Bliksrud (Foto: Olaf Christensen)

Hilde har blant annet studert nordisk, religionshistorie, tysk, og PPU, og tok mastergrad i norrøn filologi ved ILN for ti år siden. I mellomtiden har hun også arbeidet som lektor i videregående skole, og de siste årene har hun vært ordbokredaktør i Kunnskapsforlaget for Det Norske Akademis ordbok.

I tillegg var Hilde engasjert som oversetter av en islendingesaga kalt Flóamanna saga og to tætter eller kortere sagatekster fra norrønt til moderne norsk i forbindelse med at samtlige islendingesagaer ble utgitt på de tre skandinaviske språkene i 2014.

Hva skal du først og fremst arbeide med?

– Mitt prosjekt skal handle om islendingesagaer. Kort fortalt vil jeg se etter og analysere monastisk inspirerte motiver i utvalgte sagatekster. I min masteroppgave studerte jeg den nokså ukjente sagaen Flóamanna saga, og arbeidet vil ta utgangspunkt i min analyse av denne sagaen, forteller Hilde.

- Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

Når jeg ikke jobber, lever jeg et travelt og trivelig familieliv med min mann Kenneth og våre tre barn på 8, 6 og snart 1 år. Vi bor på Voksen/Hovseter i Oslo. Min viktigste hobby har gjennom alle år vært klassisk ballet, avslutter Hilde.

Av Olaf Christensen
Publisert 13. nov. 2018 11:22 - Sist endret 13. nov. 2018 15:45