Nassim Saleh Obeid er tilsatt som forsker

Nassim er fra byen Swaida i Syria, og har doktorgrad i semittiske språk fra universitetet i Mysore i India. Hans forskningsinteresser er arabisk språk og litteratur, semittiske språk, og lingvistikk.

Nassim Saleh Obeid (foto: Ellen Evju Jahr)

Nassim avla bachelorgrad i arabisk språk og litteratur fra universitetet i Damaskus i 2000, og tok et høyere grads diplom samme sted i 2001.  I 2006 tok han en mastergrad i lingvistikk ved universitetet i Mysore i India, og doktorgrad samme sted i 2010.

Etter dette har han undervist ved institutt for arabisk språk og litteratur ved det humanistiske fakultet, universitetet i Damaskus fra 2010 til 2017. Han har også undervist ved det humanistiske fakultet i Swaida, og ved institutt for språkfag (Higher Institute of Languages) ved universitetet i Damaskus fra 2012 til 2016.

Nassim er også fast medlem av The Linguistics Society of India som er basert i Pune, India. Han presenterer seg på engelsk.

“I have published some papers  and attended conferences in India, and taught the following courses: Arabic Language (grammar and Literature) at all levels for native speakers, Arabic Language (grammar and Literature) at all levels for non-native speakers, Linguistics of Arabic and Semitic languages, Arabic phonetics and Phonology, Semitic languages (comparison especially in Arabic and Hebrew), Texts in English about Arabic Language and literature for native Arabic speakers.

I am interested in Arabic Language and literature, Semitic languages (Etymology and comparative), Linguistics (English & Arabic), teaching Arabic for native and non-native speakers, and doing research in the field of Semitic Languages (Arabic and other Semitic Languages).”

Av Ellen Evju Jahr
Publisert 17. okt. 2018 14:45 - Sist endret 17. okt. 2018 14:45