Julie Sandberg Kleiva er førstelektorvikar i nordisk litteratur

Julie har doktorgrad i fransk litteratur, og har arbeidet med forskjellige skriveprosjekter i tiden etter. Nå underviser hun blant annet i et fordypningsemne om barne- og ungdomslitteratur.

Julie Sandberg Kleiva (Foto: Olaf Christensen).

Julie har skrevet en doktorgrad om René Chars surrealisme. Hun har også undersøkt resepsjonen av fransk litteratur blant norske forfattere. René Char har hatt stor betydning for norske diktere, som for eksempel Tor Ulven og Olav H. Hauge.

Etter doktorgraden har Julie jobbet i næringslivet og med forskjellige skriveprosjekter, blant annet et prosjekt om eventyrfortelling og seksualopplysning i Norge og Europa på syttenhundretallet.

Hva skal du først og fremst arbeide med?

– Jeg skal undervise på NOR1300 og et fordypningsemne om barne- og ungdomslitteratur. Undervisningen er i gang og jeg har møtt alle studentene jeg skal ha dette semesteret. En flott og ikke minst stor gjeng. Det er gøy å undervise på emner med så mange engasjerte studenter, og jeg gleder meg til fortsettelsen av semesteret, forteller Julie.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

– Jeg leser mye på fritiden også, og noen ganger er det derfor vanskelig å skille jobb fra fritid. For en stund siden begynte jeg å svømme igjen etter en pause på cirka 20 år, og nå trener jeg til triatlon. Enn så lenge har jeg moderate ambisjoner, og satser på å trene meg opp, sakte men sikkert, til å stille i Norseman samme år som jeg går av med pensjon, avslutter Julie.

Av Olaf Christensen
Publisert 4. feb. 2019 15:23 - Sist endret 5. feb. 2019 14:37