IMV-studenter i releasekonsert på Sentralen

Som en del av undervisningen fikk årets vokalensemble ved IMV muligheten til å delta på Elin Furubotns releasekonsert fredag 20. oktober. For en fullsatt sal fremførte de ”Så lett det kan ver”, en av artistens mest populære låter, kjent fra en innspilling med Morten Abel.

Elin Furbotn med studentene og Åshild Watne på øvelse i ZEB-bygget.

Sammen med Furubotn sang studentene også ”Ta vare på” i et korarrangement, nyskrevet for anledningen av ensemblelæreren, førstelektor Åshild Watne.

IMVs vokalensemble er ett av flere ensembletilbud for førstesemesterstudentene i musikkvitenskap. Hvert år har vokalensemblet et samarbeidsprosjekt som er tett på musikkbransjen.

På forhånd var artisten på besøk i ZEB-bygningen for å øve sammen med studentene. Se video rett nedenfor:

– Jeg fikk litt sjokk. Jeg syntes det var så fint, så utrolig vakkert; så fine harmonier og så klare, rene stemmer. Sangen jeg har laget ble løftet opp, sier Furubotn.

Også studentene var fornøyd med samarbeidsprosjektet.

– Det har vært gøy å være med i en prosess der musikken blir til, sier Hedda Hammer Myhre som er sopran i vokalensemblet. – Det er spennende og lærerikt å være i direkte dialog med musikerne. Som korsanger er det ikke ofte man får muligheten til det.

– Og en konsert på Sentralen var et veldig fint mål å jobbe mot, supplerer Karoline Ellingsen, en av altene.

På konserten som markerte det 7. albumet til Elin Furubotn, deltok også musikerne Renate Engevold og Torbjørn Økland. Sistnevnte kunne fortelle dagens IMV-studenter at også han hadde studert musikkvitenskap ved UiO – en gang på 1980-tallet, før han var med og startet den suksessrike gruppe Vamp der han har spilt i over 20 år.

Fra konserten på Sentralen.
Av førstelektor Åshild Watne. Foto og video: David Buverud
Publisert 31. okt. 2017 11:01 - Sist endret 31. okt. 2017 14:06