Anja Nylund Hagen er ny postdoktor på IMV

Anjas forskningsinteresser har alltid ligget i området mellom musikk og medier. Nå skal hun forske på hvordan ulike bransjeaktører jobber for å møte konkurransen i musikkmarkedet.

Anja Nylund Hagen (Foto: Olaf Christensen)

Koblingen mellom musikk og medier har vært et spor Anja har fulgt gjennom ulike roller og oppgaver i sin arbeidskarriere. Både første møte med universitetet på grunnfag musikkvitenskap, via mastergraden om audiovisuelle konsertopplevelser fra IMK, til doktorgraden om bruk av musikkstrømmetjenester (Sky & Scene, IMV + IMK) plasserer hennes akademiske interesse i dette sporet.

Anja jobbet også 4 år i NRK, blant annet med eventutvikling på musikkfestivaler og som presseansvarlig for blant annet Eurovision Song Contest. Høsten 2017 jobbet hun som fagpolitisk rådgiver i Forskerforbundet.

Hva skal du jobbe med?

– Postdoktorstillingen er en del av prosjektet MUSEC som sammenfatter stikkordene Music, Media, Economy, Copyright. Målet er å studere hvordan den norske musikkbransjen preges av digitalisering og ny teknologi, med diskusjoner omkring konkurranse, globalisering, økonomi og opphavsrett. Medienes rolle og betydning for endring og utvikling når det gjelder eierskap og verdiskaping i musikkbransjen står sentralt. Jeg skal spesielt fokusere på hvordan ulike bransjeaktører jobber for å møte konkurransen i musikkmarkedet, både nasjonalt og globalt, sier Anja.

 Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

– Familieliv tar mye av tiden utenom jobb, og heldigvis liker jeg veldig godt å være sammen med døtrene på to og sju år og mannen min. Ellers liker jeg å dra på konserter, lese bøker, snakke med folk, møte venner, spise god mat, trene og sovne på sofaen til en serie, avslutter Anja.

Av Olaf Christensen
Publisert 22. aug. 2018 18:17 - Sist endret 24. aug. 2018 14:59