Aktuelle saker

Banner fra Oslo Peace Days 2021
Publisert 29. nov. 2021 08:49

Oslo kommune, Nobels Fredssenter, Det Norske Nobelinstitutt, Institutt for fredsforskning (PRIO) og Universitetet i Oslo arrangerer Oslo Peace Days hvert år - årets arrangement går av stabelen 6. - 12. desember.

Jens Petter Gitlesen med Aulasøylene i bakgrunnen.
Publisert 22. nov. 2021 08:00

Jens Petter Gitlesen tildeles Universitetet i Oslos Menneskerettighetspris for 2021. Gitlesen har gjennom en årrekke vært en forkjemper for utviklingshemmedes rettigheter, og bidratt til å sikre at også utviklingshemmede i større grad får sine menneskerettigheter oppfylt.

Renholderne i område sentrum på trappen til Domus Juridica.
Publisert 9. nov. 2021 08:36

Har du en kollega, eller er det et fagmiljø som har utmerket seg ved å styrke arbeidsgleden og fellesskapet ved Universitetet i Oslo. Da kan du nominere dem som kandidat til Velferdsprisen 2021.

Dekan Ragnhild Hennum står ved siden av et av portrettbildene i utstillingen
Publisert 1. nov. 2021 22:32

I utstillingen "Changing the Narrative" møter du mennesker som tar stor risiko i arbeidet for menneskerettigheter. Les historiene og se portrettene i Domus Juridica frem til 12. november.

Logo for sikker oktober
Publisert 26. okt. 2021 09:00

Oktober går mot slutten, men det er fortsatt noen dager igjen til å tenke over om du sikrer deg og dine data godt nok, og om du lagrer personopplysninger riktig.

Kirsten Sandberg
Publisert 11. okt. 2021 16:00

Kirsten Sandberg er tildelt Redd Barnas Barnerettighetspris for hennes arbeid med barns rettigheter i Norge og internasjonalt.

Logo for verdensdagen for psykisk helse.
Publisert 4. okt. 2021 13:19

10. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse. Ved UiO vil det være arrangementer gjennom den påfølgende uken - verdensuken for psykisk helse.

Studenter i aktivitet
Publisert 27. sep. 2021 08:41

Før helgen kunngjorde regjeringen at de fleste smitteverntiltakene ble avviklet fra lørdag 25. september kl. 16, og UiO går tilbake til normal drift. Det vil allikevel være en blanding av fysisk og digital undervisning.

Ordsky med Miljø, UiO og Klima fremhevet.
Publisert 13. sep. 2021 08:28

Neste uke inviterer UiO til debattmøte om utkastet til klima- og miljøstrategi. Ansatte kan gi sine innspill til strategien innen 24. september.

Bildet kan inneholde: smil, skulder, briller, erme, stående.
Publisert 26. aug. 2021 14:12

Samson Esayas, forhenværende stipendiat ved Senter for rettsinformatikk, fikk tildelt Kongens gullmedalje 2021 for sin PhD-avhandling. Komitéen fremhevet at oppgavens tema – kommersialisering av personopplysninger - var svært aktuell og viktig.

Bilde av paviljongen for Universitetsplassen Live i 2020.
Publisert 23. aug. 2021 08:29

Neste uke arrangeres Festivalen Universitetsplassen: En ny start i forbindelse med UiOs 210-årsdag. Det er begrenset med publikumsplasser, men arrangementene strømmes.

Prideflagget over Domus Media - foto©UiO
Publisert 21. juni 2021 09:39

Pride 2021 er i gang!

Det blir ingen Pride-parade i år heller, UiO markerer likevel Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold.