Snart får vi nøkkelen

Det er ikke lenge til Domus Juridica vil stå ferdig oppført, og den 1. oktober 2019 får vi nøkkelen til bygget. Men arbeidet med å forberede flytting begynner allerede i vår.

(Illustrasjonsfoto: MAD)

Mange av oss skal få arbeidsplasser i det nye bygget, mens andre skal til frigjorte lokaler i de historiske byggene.

Nybygget overtas ikke helt "nøkkelferdig", og blant annet må lokalene møbleres før ansatte kan flytte inn. Innflyttingen skal av praktiske årsaker skje puljevis, og den første (og største) puljen vil innta bygget i løpet av oktober 2019.

Vårrengjøring

Å flytte er en omfattende jobb, på samme måte som når vi flytter til og fra private hjem. For å sikre at tidsskjemaet holder, må de enheter som skal flytte ha ryddet i sine fellesområder i løpet av vårsemesteret. Dette arbeidet vil enhetenes ledere følge opp, og det vil komme nærmere beskjed om hva som skal gjøres og når.

Videre må du som skal flytte rydde egen arbeidsplass, og planlegge hva du skal pakke med deg. Du skal etter hvert få mer informasjon også om dette.

Bibliotekene samles før flytting

Biblioteket skal etter planen være blant de siste som flytter inn i DJ, rundt midten av desember 2019. Juridisk bibliotek i Domus Bibliotheca vil ha normal drift frem til flyttingen, men for å få kabalen til å gå opp skal Rettsinformatikkbiblioteket og Kriminologibiblioteket flyttes til Domus Bibliotheca i sommer.

Læringssenteret i Domus Nova holder åpent til november, mens de andre biblioteksamlingene holder åpent som vanlig høsten 2019.

- Vi jobber for å holde samlingene tilgjengelige, og tjenestenivået oppe, gjennom hele flytteperioden, forteller overbibliotekar Randi Halveg Iversby. - Vi gleder oss til å ønske velkommen til et samlet bibliotek i Domus Juridica.

Spennende tider

Oddrun Rangsæter, leder av styringsgruppa for flytteprosessen (foto: UiO)

- Det er en spennende tid vi nå går i møte, med mye aktivitet knyttet til flyttingen, sier Oddrun Rangsæter, assisterende fakultetsdirektør og leder av styringsgruppa for flytteprosessen. - Det er alltid noe heft med flytting, man bor litt ut av pappesker og man får ikke alt på plass med en gang.

- Men jeg ser frem til at vi skal samles i færre bygg, med nye fasiliteter og sosiale områder. For ikke å snakke om at vi får en takterrasse, legger hun til med et smil, og sikter til takterrassen som skal anlegges i 8 etasje av DJ.

Selve flytteprosjektet ledes av Guro Frostestad, avdelingsleder ved IOR.

- Flyttingen vil involvere mange av oss, og vil også påvirke hvor og når ulike tjenester vil være tilgjengelige, forteller hun og sikter til blant annet biblioteksamlingene.
- Men vi skal sørge for at informasjon om hva som skal skje og når vil være tilgjengelig for alle.

Guro Frostestad ved IOR leder flytteprosjektet (foto: UiO)

Klar til undervisningsstart

Domus Juridica vil åpnes for studenter til undervisningsstart våren 2020. Offisiell åpning skal legges til uke 3, og da må bygget være klargjort for mottak.

- Foreløpig har vi ikke gått ut med bred informasjon til studentene om flytteprosessen, men dette vil skje innen påske, forteller Frostestad.
- De vil også merke flytteprosessen i høstsemesteret, ettersom Domus Nova gradvis tømmes og vi må gjøre ulike tilpasninger i studentrettede tjenester og tilbud.

Noe du lurer på?

Har du spørsmål om flytting, kan du henvende deg på epost til flytte-kontakt@jus.uio.no.

Publisert 27. feb. 2019 15:49 - Sist endret 27. feb. 2019 15:49