Velfortjent barnerettighetspris til Kirsten Sandberg

Kirsten Sandberg får Redd Barnas Barnerettighetspris 2021 for sitt arbeid med barns rettigheter i Norge og internasjonalt. Prisen deles ut på barnekonvensjonens dag i november. 

Bildet kan inneholde: halskjede, hår, ansikt, smil, leppe.
Kirsten Sandberg er vinner av Redd Barns Barnerettighetspris 2021. Foto: Gunnhild Sørås/Redd Barna

– Dette er en vel fortjent pris til Kirsten Sandberg for hennes årelange engasjement for barns rettigheter, og det er med stor glede jeg har gratulert henne på vegne av fakultetet, sier dekan Ragnhild Hennum i en kommentar.

Rettighetene til alle verdens barn  

Kirsten Sandberg har gjennom mange år satt barns rettigheter på dagsorden – både i Norge og internasjonalt. Hun har blant annet vært medlem av FNs barnekomité i 2011-2019, og var komiteens leder 2013-2015. 

–   Dette er virkelig en stor ære og glede. At jeg mottar prisen er en honnør til FNs arbeid på dette feltet. Gjennom arbeidet der har jeg lært at internasjonalt samarbeid er sentralt for at rettighetene til alle verdens barn skal bli realisert. Samtidig er det alle de som jobber med og for barn på grunnplanet, der barn befinner seg, som utfører det daglige arbeidet med å sette barns rettigheter ut i livet, sier Sandberg. 

- En betydningsfull talsperson  

- Sandberg står på barrikadene når barn ikke får rettighetene sine oppfylt. Det gjør henne til en betydningsfull talsperson for barn i Norge i dag, og et stort forbilde for mange unge som kjemper for barns rettigheter, sier Kristin Veierød, styreleder i Redd Barna.

Redd Barna deler hvert år ut en barnerettighetspris som går til enkeltpersoner, grupper, organisasjoner, bedrifter eller andre som har gjort en særskilt innsats for å styrke barns rettigheter eller bekjempe brudd på barns rettigheter, i eller utenfor Norge. Den første som fikk tildelt prisen for sitt engasjement for barns rettigheter gjennom mange år var Hans Majestet Kong Harald.

 

 

Av Eva Dobos
Publisert 8. okt. 2021 12:51 - Sist endret 8. okt. 2021 12:51