Fakultetsnytt mandag 19. mars 2018

Stikkord denne utgaven:

- Debattmøte i Frokostkjelleren om Jodelhets vs forelesningssjikane

- Dekanvedtakene er nå på nett

- Pris til SMR-professor

SMR-professor Maja Janmyr har mottatt den anerkjente Chr. Michelsen-prisen. (foto: CBA)

Debatteng går i Frokostkjelleren k. 12.15 20. mars.

Studentene inviterer til debattmøte tirsdag 20. mars.

Under tittelen "Jodelhets vs forelesningssjikane" inviterer Juristforeningen og Congregatio Forensis til debatt i Frokostkjelleren 12.15 tirsdag 20. mars.

JSU-leder Maria Conradi leder debatten der dekan Dag Michalsen og studiedekan Erling Hjelmeng deltar fra fakultetet.

SMR-professor tildelt pris for artikkel om flyktningers status og rettsvern

SMR-professor Maja Janmyr er tildelt årets Chr. Michelsen-pris for fremragende utviklingsforskning. Prisen får hun for sin artikkel No country of asylum: ‘Legitimizing’ Lebanon’s rejection of the 1951 Refugee Convention, i det anerkjente Oxford-tidsskriftet International Journal of Refugee Law

Les om artikkelen og priskomitéens begrunnelse her

Konferanse: Rewriting the Separation of Powers in European States

Denne omskrivningen av statsmakt har i løpet av de seneste årene utviklet seg til å etablere en helt grunnleggende trussel mot menneskerettigheter, særlig ytringsfriheten. SMR arrangerer todagers konferanse på Nasjonalbiblioteket blant annet i forbindelse med at Jan E. Helgesen fratrer ved oppnådd aldersgrense.

Følg lenken for å lese mer, påmelding og oversikt over foreløpige bekreftede keynote speakers

Tid og sted: 14. mai 2018 09:00 - 15. mai 2018 17:00, Nasjonalbiblioteket

Kurs i søknadsskriving 22. og 23. mai

Forskningsrådet inviterer UiO-forskere til kurs om hvordan søke ERC midler.

Les info om kurset ERC Starting Grants

Les info om kurset ERC Advanced Grants

Minner om arbeidstid i påsken

Ansatte i Staten har fri fra kl.12.00 onsdag før skjærtorsdag i den grad arbeidsforholdene tillater det.

For øvrig er følgende dager fridager i påsken: skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og 1. og 2. påskedag. I år gjelder dette 29. mars til 2. april.

Disputaser

Lunsj med kultur

Error: Failed to load feed: http://www.uio.no/om/aktuelt/arrangementer/konserter/lunsj-med-kultur/?vrtx=feed: java.io.IOException: Stream closed

Stillingsutlysninger

Teknisk feil gjør at automatisk visning av ledige stillinger ikke fungerer - se utlysninger på http://www.jus.uio.no/om/jobb/index.html

Dekanvedtak på nett

Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag kl. 10.00 for publisering følgende mandag.

Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 19. mars 2018 19:05 - Sist endret 3. des. 2018 08:53