Fakultetsnytt mandag 27. august 2018

Grunnsteinen til Domus Juridica ble lagt ned sist tirsdag av Statsråd Iselin Nybø  sammen med rektor, Oslos ordfører, dekanen og Entras direktør. De bidro med hver sin gjenstand.

Rektor Svein Stølen med lovsamlingen som ble lagt ned i grunnsteinen til Domus Juridica.

Rektor Svein Stølen la ned lovsamlingen i grunnsteinen.

Foto: ©UiO/Steinar Hafto Myre

UiOs årsfest

Mandag 3. september er det årsfest og UiOs bursdag. Årsfesten er startskuddet for UiOs satsing på FNs bærekraftsmål, og det blir utdeling av priser for beste mastergrader om bærekraft, bærekraftsutstilling og foredrag og paneldebatt om ulike temaer innen bærekraft. UiOs priser og H.M. Kongens gullmedalje deles også ut denne dagen.

Arrangementene er åpne for alle. På veien blir det mulig å finne ditt bærekraftsmål. Arrangementet i Universitetets aula krever påmelding.

Tiltale mot Keiser Vilhelm II i kjølvannet av 1. verdenskrig

Onsdag (29. august) klokken 18:00 avholder Norsk forening for internasjonal rett, i samarbeid med PluriCourts, semesterets første medlemsmøte. Denne gangen får vi besøk av Professor William A. Schabas fra Middelsex University. Han har nylig publisert en bok om forsøket på å tiltale Keiser Vilhelm II for et internasjonalt straffetribunal i kjølvannet av første verdenskrig. Under medlemsmøtet vil han holde et foredrag basert på boken, med tittelen: «The Trial of the Kaiser and the Origins of International Criminal Law«.

Les detaljer her

Forum for konkurranserett: Konkurranserettens gjennomføringsforbud: dansk-norske perspektiver etter EY-saken og Altice

Fredag 31. august, kl. 12-13.30. Mer om tema og påmelding.

Lettenseminar

Akademiet for yngre forskere og Lettenstiftelsen har gleden av å invitere til Lettenprisdagene 12.-13. september i Gamle Festsal, Universitetet i Oslo!

Hovedfokus for seminaret er hvordan forskning kan bidra til å løse globale utfordringer. Du møter blant annet årets prisvinner, den indiske juristen Tarunabh Khaitan og sosialantropologen Jason Hickel som holder foredraget «Global Inequality and Development in an Age of Climate Breakdown». Seminaret starter med lunsj fra kl. 12 og pågår fra 13.00-17.30. Prisutdelingen finner sted 13. september kl. 14.

Se hele programmet her: https://lettenprize.com/

Seminaret er gratis men av praktiske hensyn ber vi deg registrere deg her

Adressen fakturamottak@admin.uio.no er nå stengt

Ny nettside for norske leverandører som ikke sender fakturaer i format EHF ( elektronisk handels format) finner du her:

Nettsiden er inngangen for å starte dialog mellom leverandører og sentralt fakturamottak for å komme i gang med å sende fakturaer og kreditnotaer i format EHF.

Ny adresse for utenlandske leverandører er  invoices@admin.uio.no.  Fakturaer fra norske leverandører som sendes adressen invoices@admin.uio.no blir ikke behandlet.

Disputaser

Lunsj med kultur

Error: Failed to load feed: http://www.uio.no/om/aktuelt/arrangementer/konserter/lunsj-med-kultur/?vrtx=feed: java.io.IOException: Stream closed

Dekanvedtak på nett

Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag kl. 10.00 for publisering følgende mandag.

Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 27. aug. 2018 23:59 - Sist endret 3. sep. 2018 11:37