Fakultetsnytt 14. januar 2019

Signering av intensjonsavtale med Politihøgskolen, britisk heder til norsk jussprofessor,  CANVAS-inspirasjonsseminar, seminar om idrettens voldgiftsdomstol CAS og mer.

Rektor Nina Skarpenes ved Politihøyskolen og dekan Dag Michalsen signerer avtale.

Rektor Nina Skarpenes ved Politihøyskolen og dekan Dag Michalsen signerer intensjonsavtale.

Politihøgskolen og Det juridiske fakultet formaliserer sitt samarbeid

Politihøgskolen og fakultetet inngikk nylig en intensjonsavtale om samarbeid innen forskning og utdanning. Avtalen formaliserer en langvarig relasjon mellom fagmiljøer ved de institusjonene.

Les hele saken.

CANVAS-inspirasjonsseminar 17. januar

Det er fortsatt mange undervisere som kommer til å ta Canvas i bruk først fra våren 2019. Derfor holder vi fokus på hvordan man kan bygge sitt emne i Canvas med både struktur og sammenheng.

Tid og sted: 17. januar kl 12:45 - 15:00, Georg Sverdrup hus

Les mer om innholdet her

Boklansering 17. januar: Sosial kontroll – Om å få folk til å oppføre seg

Thomas Ugelvik har skrevet bok om sosial kontroll – om dens mange sider og ulike former for konsekvenser. Hvordan kan sosial kontroll observeres, analyseres og vurderes?

Mer om lanseringen.

Velkomstfrokost for internasjonale forskere 22. januar

Har du en ny internasjonal kollega? International Staff Mobility Office (ISMO) arrangerer hvert semester velkomstfrokost for UiOs nye internasjonale forskere-  hvor de får en presentasjon av UiO som internasjonal forskningsinstitusjon og mulighet for en omvisning.

Tid og sted: 22. januar kl 8:45 - 11:30, Georg Sverdrups hus

Et nært blikk på idrettens øverste voldgiftsdomstol CAS 23. januar

CAS-dommeren Christoph Vedder er hovedinnleder på seminaret om Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS).   Norges Skiforbunds advokat Anne-Lise Rolland gir forberedte kommentarer.

Tid og sted: 23. jan. 2019 15:00 - 17:00, i Gamle festsal.

Seminar om publisering

23. januar arrangerer PluriCourts et «Publish and Flourish»-seminar om publisering, hovedsakelig rettet mot vitenskapelig ansatte i midlertidige stillinger.

Les om seminaret her

Registrering i CRISTIN - frist 31. januar

Fristen for registrering av vitenskapelige publikasjoner for 2018 i CRIStin er 31. januar.

Les retningslinjer om egenarkivering

Ta kontakt med din lokale Cristin-superbruker for hjelp.

Conference 31 January: Future Directions in Empirical Research on Investment Treaty Law and Arbitration

This conference on future directions will kick-off with a launch of the PluriCourts Investment Treaty Arbitration Database (PITAD), which aims at assisting empirical research and providing a space for harmonization of data collection and storage.

Information and registration

Søke om forskningstermin?
Husk fristen 1. februar! Se også retningslinjene.

Workshop 1-2 February Reforming International Investment Arbitration

The ISDS Academic Forum, together with PluriCourts Centre for Excellence (LEGINVEST) and Forum for Law & Social Science at the University of Oslo, will host a workshop on reforming international investment arbitration.

Programme.

Mads Andenæs hedres av den britiske dronningen

Professer Mads Andenæs er utnevnt til Honorary Queens Counsel for sine bidrag til britisk og walesisk juss.

- Det er ikke hverdagskost at en norsk jurist utnevnes til Honorary Queens Council, og vi ved fakultetet er med god grunn være stolt av denne æresbevisningen til Mads Andenæs - sier dekan Dag Michalsen.

Les om utnevnelsen her

Søke midler til samarbeid med University of California Berkeley?

Det er lyst ut midler ved Peder Sather-senteret til etablering av forskningssamarbeid med University of California Berkeley. UiO er medeier i senteret, og det er en fin mulighet til å få støtte til samarbeidet.

Neste søknadsfrist er 15. mars 2019.

Nærmere informasjon om type støtte, retningslinjer og søknad finnes her

Invitasjon til filmseminar og debatt

Institutt for offentlig rett inviterer til visning av filmen A Hijacking.

Det danske lasteskipet MV Rozen seiler mot en havn i det Indiske hav da det blir kapret av somaliske pirater. Mannskapet blir tatt til fange, og et kynisk spill om liv og død starter.

Innledning og sluttkommentarer ved professor Sverre Blandhoel,UiO og fasilitator Roar Thun Wægger, WNI

Tid og sted: 6. februar kl. 1530 - 1830, Professorboligen

Det blir enkel bevertning og deltagelse krever derfor påmelding:

Se nettside for arrangementet

Minner om: teaterstykke om rettssikkerhet

Advokatforeningen og ICJ-studentnettverk inviterer til visning av den kritikerroste monologen 0 + 0 = 4 torsdag 24. januar kl 18.

Arrangementet er gratis, men det er påmelding.

Disputaser

Lunsj med kultur

Error: Failed to load feed: http://www.uio.no/om/aktuelt/arrangementer/konserter/lunsj-med-kultur/?vrtx=feed: java.io.IOException: Stream closed

Rektors blogg

Dekanvedtak på nett

Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag kl. 10.00 for publisering følgende mandag.

Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 14. jan. 2019 11:57 - Sist endret 14. jan. 2019 12:02