Fakultetsnytt 2. september 2019

Denne uken er oppfordringen: Gå Oslo Legal Walk og støtt rettshjelpstiltakene. En litt mer langsiktig oppfordring går til de som skal flytte i høst; rydd og kast – Andreas Føllesdal gir sitt tips.

Går for rettshjelp: JSU-nestleder Johanne Maria Rohde Larsen, førsteamanuensis Jon Christian Fløysvik Nordrum og Juristforeningens leder Fredrik Agdestein (f.v.)

Er du klar til å flytte?

Andreas Føllesdal har sin egen daglige rutine for å rekke å bli klar til flyttedatoen. Han og de andre som skal flytte til Domus Juridica i første pulje, må være ferdig pakket innen torsdag 24. oktober.

Oslo Legal Walk

Onsdag 4. september 2019 arrangerer Juristforbundet og Det juridiske fakultet  Oslo Legal Walk – en felles vandring gjennom Oslos gater til inntekt for frivillig rettshjelp i egen by.

Fleksibel start mellom kl. 16.00 og 18.00.
Start: Universitetsplassen
Mål: Frokostkjelleren i Universitetshagen

Bli med på årets største og morsomste rettshjelpsdugnad!

Domus Juridica akkurat nå

Om nøyaktig en måned overtar UiO de åtte nederste etasjene i Domus Juridica - hvordan står det til i bygget?

Bildene fra inngangspartiet viser hektisk aktivitet frem mot overtagelsen 1. oktober, men byggherren Entra forsikrer at man blir ferdig i tide.

Utlysning under UiO:Norden - frist 15. november

Utlysningen gjelder for den neste treårsperioden, og har en ramme på inntil 5,5 millioner kroner pr. prosjekt. I tillegg kommer tilsvarende finansiering fra egen institusjon.

Se utlysningen her

Call for papers: Nordic Punishment at a Crossroads? Welfare, Technology and Risk in the Nordic Penal Sphere

Deadline: October 1st 2019

This conference will take a close look at how punishment is developing in the Nordic countries, bringing together researchers from the disciplines of law, social science and beyond.

Time: Mar. 11, 2020–Mar. 13, 2020

Read more about the conference

Tilgang til digitalt materiale fra Nasjonalbiblioteket

Nå får UiOs ansatte direkte tilgang til Nasjonalbibliotekets nettbibliotek, nb.no. Vitenskapelig ansatte får direkte tilgang ved innlogging. Øvrige ansatte og studenter må først logge inn med Feide-id, deretter søke om tilgang ved et UiO-bibliotek.

Høring i forbindelse med nominering til nivå 2

Alle i det rettsvitenskapelige miljø i Norge inviteres til å komme med sin mening om tidsskrift som bør flyttes opp på nivå 2, eller settes ned fra nivå 2 til nivå 1.

For å komme med forslag må du være pålogget web-løsningen til det nasjonale publiseringsutvalget: https://npi.nsd.no/

Frist for å sende inn forslag er mandag 16. september.

Kurs i statistikk-verktøy fra USIT

Målgruppen er forskere og høyeregradsstudenter. Grunnleggende kunnskaper i forskningsmetode og statistikk er en fordel men ikke et krav for deltagelse. Kursene holdes over 2 halve dager

Introduksjonskurs:

Dag 1: Tirsdag 17. september 09:15 - 12:00,  Dag 2: Torsdag 19. september 09:15 - 12:00

Oppfølgingskurs:

Dag 1: Tirsdag 8. oktober 09:15 - 12:00, Dag 2: Onsdag 9. oktober 09:15 - 12:00

Disputaser

Rektors blogg

Vitenskapelige stillinger

Teknisk-administrative stillinger

Ingen ledige stillingar.

Dekanvedtak på nett

Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag kl. 10.00 for publisering følgende mandag.

Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 2. sep. 2019 10:34 - Sist endret 2. sep. 2019 10:54