Fakultetsnytt 9. september 2019

Prisdryss under årsfesten ble toppet med ERC-grant til Maja Janmyr i forrige uke. Fakultetsnytt gir og råd til de som skal pakke ned bokhyllen før flytting i høst.

Illustrasjon av bokhylle og flytteesker.

Klargjøring for flytting, bøker skal fra hyller ned i esker.

Fikk tilslag på ERC Starting Grant på første søknadsforsøk

-  Jeg er veldig glad og svært overrasket, forteller professor ved SMR Maja Janmyr som har fått positivt svar på søknaden om ERC Starting Grant. Hun får over 15 millioner kroner til å forske på betydningen av FNs flyktningekonvensjon for de stater som ikke har ratifisert den.

Les intervjuet med Maja Janmyr

Nytt prosjekt under UiO:Norden

Samarbeidsprosjektet Futuring Nordics har fått innvilget 9 mill kr for en treårsperiode. Prosjektet skal  undersøke om den nordiske forretningsmodellen kan være et forbilde for bedrifter i andre land og regioner. Les intervju med prosjektleder Jukka Mähönen om Futuring Nordics.

Bedre læring i Domus Juridica

Nybygget på Tullinløkka som fakultetet snart skal flytte inn i er tilpasset kravene til moderne undervisning.

- Utforming og utstyr i bygget vil gi et stort løft for studentens læringsmiljø, sier studiedekan Erling Hjelmeng..

Les hele intervjuet med Erling Hjelmeng

Juss i film: On the Basis of Sex

Velkommen til filmkveld i Domus Bibliotheca! On the Basis of Sex (2018) bygger på historien om høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg og hennes kamp for likestilling i USA. Etter filmen blir det panelsamtale under ledelse av professor Ulf Stridbeck.

Tid og sted: 12. sep. 2019 19:00, Juridisk bibliotek, Domus Bibliotheca

Les om filmen og se programmet

Paneldebatt: Isolasjonsproblematikken

- på tide med fengselsreform?

Se innholdet og deltakerne i panelet

Conference: Nordic Gender Equality in Transition: Anti-discrimination Laws, Practices and Scholarship Revisited

Mandag 23. september kl. 10:30-11:30 møtes eksperter fra de nordiske landene for å diskutere "Nordic equality and anti-discrimination laws in the throes of change". Deltakelse på denne sesjonen er gratis og åpen for alle.

Se programmet for hele konferansen

Preliminary announcement: Ph.D.-course on the legitimacy of international law and international institutions.

PluriCourts hosts a one week intensive interdisciplinary Ph.D.-course on the legitimacy of international law and international institutions, with a particular focus on international courts, in Oslo, Norway, May 11 to May 15 2020. The course is open for PhD-students in law, philosophy, political science and other related disciplines. More information here

Flytte til Domus Juridica? Slik klargjør du bokhyllen din

Rydd og sorter slik at nedpakking og oppakking av bøker blir enklere.

Klargjør bokhyllen din - Råd og tips

Disputaser

Rektors blogg

Mer ...

Vitenskapelige stillinger

Teknisk-administrative stillinger

Ingen ledige stillingar.

Dekanvedtak på nett

Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag kl. 10.00 for publisering følgende mandag.

Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 9. sep. 2019 23:59 - Sist endret 10. sep. 2019 13:03