Fakultetsnytt 4. november 2019

Forrige uke ble en blanding av glede og sorg for mange ved fakultetet. Mandag ble Domus Juridica tatt i bruk, torsdag kom det triste budskapet om at en av våre kolleger var gått bort.

Et kunstverk av epoxyformer laget av Tiril Hasselknippe (f. 1984) svever over atriumet i nybygget Domus Juridica. Foto: KORO/Espen Grønli.

Lillian Stang Almaas (1958-2019)

Fakultetet mistet en høy verdsatt medarbeider da Lillian Almaas døde brått og uventet 29. oktober, 61 år gammel.

Minneord over Lillian Almaas.

Den nye kunsten i Domus Juridica skal utfordre

Tiril Hasselknippe, Marianne Heier, Lotte Konow Lund og Steinar Haga Kristensen har utarbeidet hvert sitt kunstprosjekt til Det juridiske fakultets nye bygg, Domus Juridica. Se bilder fra kunst i utvikling.

Vil knytte tettere bånd mellom akademia og praksisfelt

30. oktober ble det nyopprettede Senter for kommersiell rett offisielt åpnet i Gamle Festsal. Senteret tar mål av seg å være en møteplass for forskere og praktikere innenfor fagfeltet.

Seminar: Legalizing Fascism - The Role of Law under Mussolini and Hitler in the Creation of an Alternative Modernity

Time and place: November 6, at 3:00 PM–4:00 PM, Auditorium 4, Urbygningen

Les om foredragsholderen og innholdet

Kick-off: Futuring Sustainable Nordic Business Models

The kick-off conference of the new research project Futuring Sustainable Nordic Business Models takes place on 15. november.

Registration deadline 11 November.

Aktuelt tema: NAV-saken

Ingunn Ikdahl innleder til diskusjon om den høyaktuelle "NAV-saken", med kommentarer fra Christoffer C. Eriksen (EØS) og Anders Løvlie (straffeprosess).

Tid og sted: 14. november kl 12:00–13:00, Castbergs bibliotek, 3. etasje, Domus Bibliotheca

Les mer om arrangementet

Personvernkonferansen 2019

Personvern: med hvilken rett?

På Personvernkonferansen 2019 er målsettingen både å gå i dybden av rettighetsbestemmelsene og samtidig formidle viktige kontekst og sammenhenger med andre bestemmelser.

Tid og sted: 6. desember kl 09:40–15:40, Hotel Bristol

Programmet for konferansen finner du her.

Påmelding via nettskjema innen 1. desember.

Betaling via nettside er her.

Disputaser

Rektors blogg

Vitenskapelige stillinger

Teknisk-administrative stillinger

Dekanvedtak på nett

Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag kl. 10.00 for publisering følgende mandag.

Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 4. nov. 2019 21:06 - Sist endret 4. nov. 2019 21:21