Fakultetsnytt 3. april 2020

Påskefakultetsnytt er naturlig nok preget av koronasituasjonen, men kreativiteten blomstrer slik at også påskenøtter fra Juridisk bibliotek kan løses digitalt.

For de som vil fordype seg i påsketradisjoner, har vi funnet frem en nettsak fra Teologisk fakultet.

God påske!

Bilde av 10 kvinnelige jurister som deltar på arrangementet.

Påskeegg er nokså nytt i Noreg, men har vore vanleg andre stadar i verda sidan førkristen tid. Foto: colourbox.com

Finn løsningsordet og vinn påskegodt

Trenger du en pause på hjemmekontoret? Bli med og løs årets påskenøtter fra Juridisk bibliotek. Vinnere trekkes 7.april kl. 12. Klarer man ikke annen forskriftsmessig overlevering, vil premiene bli sendt med posten.

Klikk her og se påskenøtter

Undervisningen blir digital ut semesteret

For å gi forutsigbarhet for studenter og ansatte har UiO besluttet at ordinær undervisning foregår digitalt ut semesteret.

Fra inneværende uke er alle timeplanene oppdatert med informasjon om digital undervisning. Noen har lenker til Canvas, andre til Zoom eller forelesningsopptak.

Les mer på uio.no

Første funn om den nye studieformen: Digital undervisning gir godt læringsutbytte

CELL-studenterCELL har laget en rapport om hvordan jusstudentene har opplevd den aller første tiden med heldigital undervisning. .

— Jeg har sett et sted at man vurderer det dit hen at på en uke har man oppnådd en digital transformasjon som kanskje ellers ville tatt 15 år, sier Langford i et intervju i bladet Khrono.

Se nettsak med lenke til rapporten.

Er det trygt å bruke Zoom? IT-sikkerhetssjefen svarer

UiO har tatt i bruk videoløsningen Zoom til både digital undervisning og digitale møter, og bruken av Zoom ved UiO har hatt en enorm vekst de siste ukene. Men med bruk av nye verktøy kommer nye spørsmål. Her svarer UiOs IT-sikkerhetssjef Espen Grøndahl ut de viktigste spørsmålene.

Les spørsmål og svar om Zoom

Vil du bli bedre forskningsformidler? Bli med i Forsker Grand Prix

Illustrasjon Forsker Grand PrixAlle deltagere i Forsker Grand Prix Oslo får grundig opplæring og coaching i formidling og kommunikasjon, og du vil lære å presentere fagfeltet ditt på en solid måte.

Vinneren blir kåret til den beste forskningsformidleren i Oslo-området, og representerer Oslo i den nasjonale finalen 26. september 2020.

Les om Forsker Grand Prix og meld deg på innen 11. mai

Budsentralen påskestengt fra fredag 3. april

Budsentralen vil være stengt i uke 15. Siste åpningsdag før påske blir fredag 3. april. Posten som er levert før kl 12 vil bli frankert og sendt ut.

Første åpningsdag etter påske blir tirsdag 14. april.  Åpningstider og aktivitet fra den dato avgjøres ut i fra situasjonen da.

Ole-Andreas Rognstad valgt inn i Vitenskapsakademiet

Professor i rettsvitenskap Ole-Andreas Rognstad er ett av de 23 nye medlemmene som er valgt inn i Det Norske Videnskaps-Akademi i 2020. Rognstad er den eneste representanten for rettsvitenskap i gruppen for humaniora og samfunnsvitenskap:

Nye medlemmer mottar hvert år sine diplomer i en høytidelig seremoni på årsmøtet som holdes på Akademiets stiftelsesdag 3. mai.

Les  mer om de nye medlemmene

Disputaser

Pr. i dag er det ingen annonserte disputaser

Rektors blogg

Vitenskapelige stillinger

Teknisk-administrative stillinger

Dekanvedtak på nett

Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag kl. 10.00 for publisering følgende mandag.

Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 2. apr. 2020 13:04 - Sist endret 11. aug. 2020 09:03