Fakultetsnytt 11. august 2020

De nye studentene har fått en litt annen studiestart enn vanlig ved UiO, og noe kan vise seg å være noe UiO skal ta med seg videre "etter korona" – for eksempel "Universitetsplassen Live". Tre av våre forskere bidrar i direktesendingene denne uken. Tune in!

Bildet kan inneholde: gul, tekst, font, moro.

I tre dager sender UiO Live fra Universitetsplassen med politikere, forskere og andre samfunnsaktører i studio.

Universitetsplassen LIVE

Statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide, helsedirektør Bjørn Guldvog er blant de som er i livestudio sammen med forskere fra UiO og andre samfunnsaktører 11.–-13. august  på UiOs nye digitale møteplass, "Universitetsplassen".

Program tirsdag 11. august:

Universitetsplassen LIVE: Ytringsfrihet 2020

15:00, Direkte fra Universitetsplassen

Med førsteamanuensis Anine Kierulf ved Det juridiske fakultet og leder av Ytringsfrihetskommisjonen, Kjersti Løken Stavrum i samtale med politisk redaktør i Aftenposten, Kjetil Bragli Alstadheim.

Universitetsplassen LIVE: USA-valg: En splittet supermakt - hvordan påvirkes internasjonalt samarbeid?

16:00, Direkte fra Universitetsplassen

Med Sofie A.E Høgestøl, førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet (UiO), Tore Wig, professor ved Institutt for statsvitenskap (UiO) i samtale med Gjermund Stenberg Eriksen (Trump mot verden, NRK).

Universitetsplassen LIVE: Når pandemien rammer verdens aller mest sårbare

17:00, Direkte fra Universitetsplassen

Med Bård Vegar Solhjell, direktør Norad og Katerini Storeng, førsteamanuensis, Senter for miljø og utvikling UiO i samtale med Maria Korkunc, journalist og statsviter.

Program for resten av uken.

Møteplan for Det juridiske fakultet høsten 2020

Møteinnkallinger, dokumenter og referater publiseres på nett for hvert av møtene.

Se oversikt over møtene

Kurs for forelesere i digital/hybrid undervisning høsten 2020

UiO:Helpdesk vil fra 3. august avholde daglig kurs for forelesere som skal gjennomføre digitale forelesninger høsten 2020.
Kursene vil avholdes i Zoom og det kreves påmelding.
Oversikt over kurs, påmelding og detaljert kursinformasjon ligger her.

Spørsmål og svar om koronasituasjonen

Hvordan påvirker koronasituasjonen ditt forhold til UiO som student, ansatt eller partneruniversitet? UiO jobber løpende med avklaringer på aktuelle spørsmål.

Se oppdatert nettide her

Disputaser

Pr. i dag er det ingen annonserte disputaser

Rektors blogg

Vitenskapelige stillinger

Teknisk-administrative stillinger

Dekanvedtak på nett

Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag kl. 10.00 for publisering følgende mandag.

Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 11. aug. 2020 13:01 - Sist endret 29. mars 2021 13:37