Fakultetsnytt 31. august 2020

2. september mottar Hans Petter Graver UiOs formidlingspris sammen med andre prisvinnere på en annerledes årsfestfeiring som er tilpasset smittevernreglene.

Årets vinnere av de fem UiO-prisene: Fra venstre: Ole Andreassen, Trude Storelvmo, Lisbeth M. Brevik, Hans Petter Graver, Bjarne Bogen

Årets vinnere av de fem UiO-prisene: Fra venstre: Ole Andreassen, Trude Storelvmo, Lisbeth M. Brevik, Hans Petter Graver, Bjarne Bogen


Digital undervisning - ressurser for undervisere

Vår faste, ukentlige spalte med ressurser for lærere. Har du tips? Send epost til fakultetsnytt@jus.uio.no.

MS Teams

Trenger studentene dine et verktøy for å samarbeide i grupper? Både studenter og ansatte kan bruke MS Teams til samhandling, med funksjoner som tekstchat, fildeling og samskriving.

Prosjektmidler fra CELL

Lenger ned i Fakultetsnytt kan du lese om studentene som lagde digitale undervisningsressurser til forvaltningsinformatikk-programmet. Prosjektet fikk støtte fra CELL. Ansatte kan søke om prosjektmidler for å utvikle studentaktiv digital undervisning og vurdering.

Gå til søknadsskjema


Årsfest og markering av UiOs 209. bursdag 2. september

Det vil ikke bli tradisjonell årsfest i år. Kreeringen av UiOs 15 æresdoktorer er utsatt til årsfesten i 2021, men dagen markeres med å dele ut UiOs fem priser, UiOs pris for beste masteroppgaver om bærekraft samt H.M. Kongens gullmedalje i Aulaen. På grunn av tiltak for å hindre spredning av covid-19, er det dessverre bare plass til  78 personer i Aulaen, og seremonien er derfor bare åpen for prisvinnere og deres gjester.

Se program for årsfesten og bli kjent med prisvinnere 

Liste over UiOs kommende æresdoktorer.


Ekstraordinært møte i fakultetsstyret 3. september

Se sakskartet

Tid og stad: 3. sep. 2020 13:00–15:00, Kjerka, Domus Media


Kreative videoer om Forvaltningsinformatikk

En gruppe masterstudenter har laget fire introduksjonsvideoer om Forvaltningsinformatikk, beregnet for nye studenter.

- Videoene er laget med økonomisk støtte fra CELL. De er svært kreative og holder faglig høyt nivå, forteller professor Dag Wiese Schartum, programansvarlig for Master i forvaltningsinformatikk.       

Les om arbeidet med videoene 

Se filmene


PhD seminar on Companies and Markets 2020

The topic of this year’s PhD seminar is "Nordic Company Law: Expanding the Horizon".

The seminar covers important theoretical issues for PhD candidates and includes discussions of recent developments and topical issues on the EU level as well as in the Nordic countries. With high quality academic lectures, the seminar is relevant also for senior scholars.

Time and place: Oct. 5, 2020 10:00 AM–Oct. 8, 2020 5:00 PM, Kjerka and Zoom

Read more and register here


Akademikerprisen 2020 til Hans Petter Graver

- Graver er en rollemodell for andre akademikere. Som forsker og formidler bringer han frem ny kunnskap, utfordrer etablerte sannheter og viser betydningen av akademikere for politikk og samfunn, sa juryleder Merete Nilsson.

Akademikerprisen deles ut til personer som har utmerket seg med sin forskning, bidrag til akademisk frihet og kunnskapsformidling.

Prisutdelingen finner sted under seminaret Akademisk frihet under press 21. oktober på Grand Hotel.


Folk.uio.no stenges 1. september

1. september avpubliseres alt innholdet som fortsatt ligger på folk-serveren

Har du innhold der du vil ta vare på? Fortvil ikke. Det vil fortsatt være tilgjengelig i mapper på hjemmeområdet ditt. Vi  bare skrur av publiseringen. Folk-sidene vil ikke lenger vise fram innholdet. 

Les om flyttingen av innholdet til den nye webserveren og se kontaktpersonene

 


Faddere som passer på

Fadderuka 2020 ble ikke helt som foregående år, men mer enn 30 flasker Antibac, god planlegging og dyktige faddere var med på å gjøre årets introduksjonsuke på IKRS både gøy og trygg for nye på studiet.

- Lederne av faddergruppen er avgjørende for en god form på introduksjonsuka, sier leder for programrådet, professor Helene Gundhus. 

Les artikkelen om fadderuken


SiO Helse koronatester studenter og ansatte på Blindern 

Studenter i SiO og ansatte ved et av studiestedene tilknyttet SiO, kan ved mistanke bestille test for COVID-19 hos SiO Helse.  

SiO Helses teststasjon er lokalisert på Fredrikkeplassen på Blindern. Testingen foregår ved en egen brakke.  

Les mer om testingen og bestillingen 


Kurs for ledere og medarbeidere

Avdeling for personalledelse har satt opp digitale kurs for ledere og medarbeidere i høst. Les om to aktuelle kurs og med deg på:  


Disputaser

Pr. i dag er det ingen annonserte disputaser


Rektors blogg


Ledige stillinger

Vitenskapelige stillinger

Teknisk-administrative stillinger


Dekanvedtak på nett


Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag kl. 10.00 for publisering følgende mandag.

Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 31. aug. 2020 14:20 - Sist endret 12. nov. 2020 13:37