Fakultetsnytt 12. oktober 2020

Ingunn Ikdahl og Christoffer C. Eriksen blogger og nøster i tråder i "trygdeskandalen.

Bloggen ble lansert torsdag i forrige uke, og ble allerede mandag kveld omtalt i Aftenposten.

Blogg - skjermdump av forside

Skjermdump av bloggforsiden.

Foto: skjermdump fra uio.no

Digital undervisning - ressurser for undervisere

Bildet kan inneholde: samtale, interaksjon, sitter, begivenhet, intervju.

Vår faste, ukentlige spalte med ressurser for lærere. Har du tips? Send epost til fakultetsnytt@jus.uio.no.

Har du vært i studio?

Vi minner om studioet i Domus Juridica - her kan du lage undervisningsvideoer.

Anne Kjersti Befring var nylig i studio med Bjørn Erik Thon (Datatilsynet) og Espen R. Nakstad (Helsedirektoratet) for å lage video for helserett-studentene.

Les mer om studioet i Domus Juridica

Blogg: Retten i trygdeskandalen

Det er snart ett år siden "trygdeskandalen" ble offentlig kjent. Saken reiser en lang rekke spørsmål på tvers av ulike rettsområder og i ulike nivåer i forvaltningen, og berører forholdet mellom Norge og EU, rett og politikk, og forholdet mellom regjering og Stortinget.

Ingunn Ikdahl og Christoffer C. Eriksen, Institutt for offentlig rett, har etablert en blogg for å nøste videre i trådene.

Som en hjelp til å samle trådene, har de også etablert en ressursside med oversikt over de ulike offentlige prosessene som fortsatt ruller. På siden ligger også en oversikt over artikler og kronikker skrevet av ansatte ved Det juridiske fakultet, og litt om fakultetets arbeid med å integrere lærdommene i undervisningen.

Seminar: Åpne forskningsdata - Hvordan navigere rettigheter og lisensiering?

I forbindelse med den internasjonale Open Access-uka inviterer den norske noden av Research Data Alliance (RDA) til webinar om åpne forskningsdata.

Åpen publisering av forskningsdata bidrar til bedre etterprøvbarhet og gjenbruk av data. Data bør publiseres med en lisens som beskriver rammene for gjenbruk, endring og videre distribusjon. Dette er nytt territorium for mange forskere, og det kan være uklart hva som er lov til å gjøre med andres data, og hvordan man kan velge lisens ved publisering av egne data. På dette webinaret gir vi en helt kort innføring om rettigheter til data. Deretter vil vi gå gjennom eksempler på publiserte datasett, hvor vi også åpner opp for diskusjon rundt ulike hensyn og vurderinger ved publisering og lisensiering av datasett.

Tidspunkt: Tirsdag 20. Oktober kl 09:00-10:30

Sted: Zoom. Møtelenke og passord sendes ut etter påmelding.

Målgruppe: Forskere og forskningsstøtte

Påmelding innen mandag 19. oktober kl 12.

Følg med på nyhetsoppslag i CELL

CELL (Centre for Experiential Legal Learning) begynte 1. juni på sin periode som et Senter for fremragende utdanning (SFU) den første fem års perioden.

I CELL sitt nyhetsbrev deler gruppen utvalgte saker om aktiviteter i CELL og andre saker, både interne og eksterne, som er relevante for prosjektene. I det siste nyhetsbrevet - nr 6 - kan du lese om bla digitalisering av rettssaler, du finner en fersk artikkel i #SkrivRett serien og  tips til "jussete" podcaster, f eks alternativ tvisteløsning, m.m.

Se alle nyhetsbrev her

UN Side event on Investigative Interviewing and Associated Safeguards

This side event during UNTOC-COP 10 will be on sharing good practices and advancing the development of international guidelines for interviews of suspects, victims and witnesses for the purposes of criminal investigations, including organized crime.

Time and place: Oct. 14, 2020 10:00 AM–11:00 AM, Vienna, Zoom Webinar

Program and registration

Møte i fakultetsstyre

Sakskart til styremøtet 19. oktober med lenker til saksdokumentene er publisert her.

NRK gjør filmopptak i Domus Juridica

NRK P3 jobber med en ny sesong av 17 og i den forbindelse ønsker de at hovedpersonen skal være student ved Juridisk fakultet.

Opptakene på fakultetet vil finne sted tirsdag 27. oktober fra 0800 til 1200, i Auditorium 1 og Foajéen i Domus Juridica. "Omkjøring" skiltes, men trapp og heis med inngang fra passasjen er ikke berørt.

Se trailer for 17

Disputaser

Pr. i dag er det ingen annonserte disputaser

Rektors blogg

Vitenskapelige stillinger

Teknisk-administrative stillinger

Dekanvedtak på nett

Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag kl. 10.00 for publisering følgende mandag.

Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 12. okt. 2020 10:55 - Sist endret 13. okt. 2020 08:24