Fakultetsnytt 23. november 2020

Lykke: Tori Loven Kirkebø ved Institutt for offentlig rett deltar i UiO:Norden-samtalen om lykke tirsdag denne uken.

Illustrasjon med norsk flagg i bakgrunn og dommerklubbe og vekt i forgrunnen

Få med deg UiO:Norden-samtalen om lykke 24. november.

Hjemmeeksamen i koronatiden: Evaluering av obligatoriske eksamener

CELL (Centre on Experiential Legal Learning) har gjennomført en oppfølgerundersøkelse etter vårens evaluering av hjemmeeksamen. Ett av funnene de presenterer er at et klart flertall av respondentene mener at hjemmeeksamen egner seg like mye eller mer til å teste forståelse, kunnskap og ferdigheter i emnet enn skoleeksamen.

Du finner denne og flere rapporter på CELLs nye nettsider.

Fikk du ikke med deg "Har staten hjemmel for koronahåndteringen?"

Det nettbaserte seminaret i forrige uke samlet nesten 500 deltagere - det kan ses (igjen) her:
Last ned mediefil

Knut Selmers Memorial lecture, Professor Karen Yeung

Professor Karen Yeung, University of Birmingham, will discuss “The constitutional dangers of
algorithmic decision-making systems in the criminal justice domain
”.

Time: 23 nov. 2020 17:15–19:00 on Zoom: https://uio.zoom.us/j/62425232664

Podcast: Dommere i krisetider

Dommerpodden er en podcast som ble lansert i 2018. Der diskuterer dommerne aktuelle temaer med inviterte gjester fra et bredt spekter av aktører. Les  om Dommerpodden i Rett24.no

Krisetider skaper spesielle utfordringer for domstolene og for samfunnet for øvrig. Ragnar Lindefjeld snakker med Harald Stanghelle og Hans Petter Graver om hva domstolene har gjort riktig, og når det går helt galt, i krisetider.

Hør episoden her.

Interview with postdoc Nertila Kuraj

An interview IOR-postdoc Nertila Kuraj, a visiting scholar at Berkeley Law was recently published on Berkely Law website.

- My longstanding interaction with Berkeley Law is by far one of the most fruitful, thrilling, and inspiring experiences of my academic career,” she says. “It’s an incredible crossroads of people, ideas, and ideals, where world-class academic research meets equally important social engagement to some of the most pressing challenges of our time … a place where magic happens, sais Nertila Kuraj.”

Read an interview here

Nominering av vitenskapelige publikasjonskanaler

Minner om at fristen for å nominere vitenskapelige publikasjonskanaler til nivå 1 er 30. november.

Du kan sende forslagene dine inn direkte til NSD-registeret via denne lenken.

Disputaser

Rektors blogg

Vitenskapelige stillinger

Teknisk-administrative stillinger

Dekanvedtak på nett

Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag kl. 10.00 for publisering følgende mandag.

Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 23. nov. 2020 09:06 - Sist endret 23. nov. 2020 12:16