Fakultetsnytt 14. desember 2020

UiOs velferdspris går i år til renholderne, som har vært UiOs førstelinje i møte med pandemien. Aldri før har så mange nominert samme gruppe til prisen.

UiOs renholdere i sentrum på trappen foran Urbygningen

Settes pris på: UiOs renholdere i sentrum

Foto: UiO

Velfortjent velferdspris til renholderne

– Renholderne har vært først inn og sist ut, og sørget for at universitetet tross alt har kunnet være noenlunde åpent for studenter og ansatte i de periodene det har vært mulig. Dette er virkelig en velfortjent pris, sa universitetsdirektør Arne Benjaminsen under prisutdelingen.

Mer om prisutdelingen.

Seminar: Smittestopp og rettsstaten: Erfaringer og forhåpninger

Bilde av smittesporingsapp i app storeEn ny smittesporingsapp - også kalt Smittestopp - skal lanseres 21. desember. Hva må til for å lykkes med den nye appen?

Med et fokus på teknologi, juss, aktivisme og etikk tar dette webinaret sikte på å oppsummere erfaringer fra første runde av Smittestopp og ta temperaturen på hva slags forventninger og bekymringer som finnes før relanseringen – og hva som må til for å lykkes.

Tid og sted: 18. des. 2020 09:00–10:00,  Zoom

I kjølvannet av trygdeskandalen – må vi tenke nytt om jussen og jussutdanningen?

Torsdag 7 januar holder tre juridiske fakultetene - Oslo, Bergen og Tromsø -  et felles seminar på Zoom om NAV-saken og jussutdanningene. Innleggene vil bli holdt av ansatte og av de tre studiedekanene. Program og invitasjon kommer før jul, interesserte bes sette av tiden i kalender:   Tid og sted: torsdag 7. januar 2021, kl  12.15-14.45

Skjermdump fra Khronos nettoppslag.

Finalister i Årets navn i akademia

Juryen har plukket ut tre kandidater til prisen, en av dem er duoen Ingunn Ikdahl og Christoffer C. Eriksen. Juryen uttaler at de har vært avgjørende både for den maktinterne og den offentlige forståelsen for Nav-skandalens grunnlag og omfang.

Les artikkelen i Khrono

New ERC Starting Grant project: BEYOND

BEYOND is an ERC Starting Grant project (2021-2025) studying the influence of the 1951 Refugee Convention on non-signatory states, and the ways in which these states engage with and help shape international refugee law. The project kicks off in January 2021 and is led by NCHR Professor Maja Janmyr.

Last ned mediefil

UiO: Nordic Newsletter

Harald Eia, Ragnhild Bang Nes, Tori Loven Kirkebø og Tore Rem snakker om lykke i Norden - hvorfor skårer vi så høyt på lykkemålinger og hva betyr det egentlig å være lykkeligst i verden?

Se  samtalen i opptak i siste utgaven av Nordic Newsletter

På tide å sende julekort? | Time for season's greetings?

Arbeidsdager i julen

Det er normal arbeidsdag til og med onsdag 23. desember.

Julaften, 1. og 2. juledag, nyttårsaften og 1. nyttårsdag er helligdager.

Sjekk fridager i julen og registrer ekstra fridag

Disputaser

Pr. i dag er det ingen annonserte disputaser

Rektors blogg

Ledige stillinger

Stilingsutlysningene hentes automatisk fra www.jus.uio.no/om/jobb/index.html hvor du også finner studentstillinger som er lyst ut.

Vitenskapelige stillinger

Teknisk-administrative stillinger

Dekanvedtak på nett

Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag kl. 10.00 for publisering følgende mandag.

Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 14. des. 2020 09:29 - Sist endret 14. des. 2020 11:38