Fakultetsnytt 21. juni 2021

Pride 2021 er i gang!

Det blir ingen Pride-parade i år heller, UiO markerer likevel Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold.

Prideflagget over Domus Media - foto©UiO

Universitetet i Oslo markerer Pride også i år. Foto: UiO

Årets tema for Oslo Pride er «Internasjonal solidaritet»

UiO feirer årets Pride med å vise frem noe av universitetets spennende forskning på LHBT-feltet. Les mer om dette, få tips til Pride-relaterte podkaster og litteratur, tørk en liten tåre over teksten til gjesteblogger Hans Morten Skivik på Rektorbloggen.

Pride 2021-siden finner du info om forskning, podcaster, utstillinger, arrangementer m.m.

Her finnes helt nye Pride-bakgrunner til Zoom-møtene den neste tiden.

Skeive, «homoterapi» og retten til et tredje kjønn

Debattklimaet for skeive, «homoterapi» og retten til et tredje kjønn er temaer som drøftes i en ny podkast fra UiOs Universitetsplassen. I podkasten møter du forskningsdekan og ekspert på menneskerettigheter og diskrimineringsrett Vibeke Blaker Strand, samt Nils-Erik Flatø som er leder for Oslo og Viken FRI.

Podcast med Vibeke Blaker Strand og Nils- Erik Flatø, fylkesleder i Oslo og Viken FRI.

Boklansering: Ny skeiv forskning

Boken Frihet, likhet og mangfold: kjønnsidentitet og seksuellorientering i rettslig, medisinsk og samfunnsvitenskapelig kontekst, redigert av Anne Hellum og Anniken Sørlie er utgitt på Gyldendal forlag.

Boken kaster lys over disse rettslige og politiske idealenes framvekst og gjennomføring på internasjonalt og nasjonalt nivå. Flere av kapitlene viser at det på mange områder er et gap mellom LHBTI-personers rettigheter på papiret og hvordan rettighetene utøves i praksis.

Boken lanseres på Pride den 23. juni kl 18:30

Disputaser

Pr. i dag er det ingen annonserte disputaser

Rektors blogg

Ledige stillinger

Stilingsutlysningene hentes automatisk fra www.jus.uio.no/om/jobb/index.html hvor du også finner studentstillinger som er lyst ut.

Vitenskapelige stillinger

Teknisk-administrative stillinger

Dekanvedtak på nett

Meld inn saker

Fakultetsnytt publiseres mandager. Saker meldes til fakultetsnytt@jus.uio.no senest torsdag kl. 10.00 for publisering følgende mandag.

Ønsker du å få fakultetsnytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

Ansatte får Fakultetsnytt tilsendt automatisk, tidligere ansatte eller andre som ønsker Fakultetsnytt kan bruke lenkene nedenfor til å starte og stanse tjenesten.

Publisert 21. juni 2021 09:39 - Sist endret 21. juni 2021 09:40