Sykkelvaskemaskin på UiO

UiO fortsetter satsingen på å gjøre det enklest mulig å sykle til jobb og studier på Blindern!

Ivrige syklister har kanskje lagt merke til sykkelvaskemaskinen som har stått plassert utenfor Niels Henrik Abels hus siden semesterstart i august 2019. Nå har UiO nettopp besluttet å leie denne maskinen frem til sommerferien og håper det vil være et kjærkomment tilbud for den standhaftige vintersyklist. Med på spleiselaget har vi fått Bymiljøetaten i Oslo kommune.

Ny plassering

Da vann og minusgrader går dårlig sammen har vi midlertidig flyttet maskinen ned i kjelleren under Niels Henrik Abels hus. Her har alle studenter og ansatte tilgang og kan fritt disponere maskinen gratis. Den er enkel å betjene og en fyldig instruks finner du på veggen.

Tar vare på sykkelen

– Vi håper at dette blir et populært tiltak både blant vintersyklistene og syklistene som popper frem når vinteren har gitt seg. Forhåpentligvis kan det også føre til at flere bruker sykkelen som et fremkomstmiddel til campus. Spesielt har vi tenkt på vintersyklisten som så altfor godt kjenner til hvor glad veisaltet er i de mekaniske delene på sykkelen. Med jevnlig vask holder du liv i delene på sykkelen lengre. Heldigvis har det så langt vært en snill vinter, men plutselig kan det snu og da står maskinen her klar til dyst, sier miljøsjef Øystein Liverød i UiOs eiendomsavdeling.

Viktig å bruke den

– Vi kommer til å evaluere bruken etter sommerferien og hvis det viser seg å ha vært et populært tiltak styrker det sjansen for at maskinen også blir å finne på campus fra semesterstart i august 2020, sier miljøsjefen.

Her finner du sykkelvaskemaskinen

På enden av Sophus Lies auditorium og Niels Henrik Abels hus er det en åpen plass med noen garasjeporter. På den ene garasjeporten er det markert hvor sykkelvaskemaskinen befinner seg. Bruk kortleseren på venstre side av porten og ta med sykkelen inn for en vask!

Av Thea Lund Kristoffersen
Publisert 3. feb. 2020 08:44 - Sist endret 24. feb. 2020 09:14