Ny blogg: Forskningssykehuset

Vil du lese hva dine kollegaer blogger om? Følg med på "Forskningssykehuset" i regi av OUS.

Leiv Arne Rosseland med en sengeliggende pasient.

OUS satt leserrekord på forskning.no i januar 2015 med blogginnlegget av Leiv Arne Rosseland. NRK laget innslag med Rosseland med utgangspunkt i saken om fødende kvinners behov for smertelindring. Foto: Ram Gupta, OUS

Vår samarbeidspartner Oslo universitetssykehus (OUS) startet i høst en forskningsblogg.

Bloggen Forskningssykehuset er et møte med sykehusets forskere. Her forteller forskerne om hva de brenner for, enten det er forskningspolitikk eller fag.

Tanken er at alle bidrar med litt i en storstilt formidlingsdugnad. De synliggjør hvordan de også gjennom forskning arbeider for å bedre liv og helse for pasienter.

Bloggen gir forskerne en anledning til å øke kunnskapen om sykdommer og behandlingen av dem blant de mange leserne på forskning.no.

- Samarbeidet med forskerne er veldig hyggelig. Det er ikke vanskelig å få forskerne til skrive om det de brenner for. Sykehusfolk viser en påtagelig vilje til formidling, synes jeg, sier bloggens initiativtager, kommunikasjonsrådgiver Ram Gupta.

Våre forskere skriver blogginnlegg

De fleste sakene på bloggen er skrevet skrevet av OUS-forskere som også er ansatt hos oss ved MED-fakultetet:

Følg gjerne med på bloggen og vær med på å spre sakene deres i egne nettverk og  på sosiale medier. God lesning!

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 24. apr. 2015 21:51 - Sist endret 26. aug. 2019 07:20