Nytt kurs i mediehåndtering for kvinnelige forskere

Fakultetet setter opp et nytt kurs i mediehåndtering for kvinnelige forskere. Kurset finner sted 22.-23. april på Leangkollen Hotell.

Bilde av Kristin Heggen, dekan for master- og bachelorstudier ved MED, UiO

Prodekan Kristin Heggen ønsker deltakere til mediehåndteringskurs for kvinnelige forskere. Foto: Stig Weston.

Brenner du inne med kunnskap om aktuelle temaer men synes det er litt skummelt med tv-kameraer?

Er du usikker på hvordan du skal gå frem for å få din velskrevne kronikk på trykk?

I så fall er dette kurset for deg.

Et kurs med høy kvalitet

Kurset blir ledet av UiOs leverandør av kommunikasjonstjenester, Gambit Hill + Knowlton. Kurslederne har langvarig og relevant erfaring.

De viktigste punktene i kurset er:

• Kort og tydelig presentasjon av forskning med kamera og analyse
  • Hvordan jobber en nyhetsredaksjon?
  • Hvilke rettigheter og plikter har du som intervjuobjekt?
  • Innsalgsnotat til redaksjoner
  • TV-intervju med analyse

Det første kurset hadde kun fornøyde deltakere.

Hvem kan delta?

• Kurset er for deg som er kvinne, ansatt ved fakultetet som forsker og har Ph.d.-grad.
  • Kurset har plassbegrensning på 8 deltagere. Lyst til å være med? Meld din interesse ved å fylle ut søknadsskjemaet innen 1. april 2015.
  • Du får e-post fra fakultetet hvis du får plass.

Foredragsholdere fra Gambit H+K

Roger Sandum

Sandum har spisskompetanse på strategisk medierådgiving og jobber i avdelingen for samfunnskommunikasjon. Han har lang erfaring med medietrening og kjenner medielandskapet godt.

Sandum har selv jobbet som både fotograf og journalist tidligere.

Lillian Vatnøy

​Lillian har lang erfaring som kommunikasjonsrådgiver, redaksjonssjef og nettredaktør i TVNorge og som journalist i NRK, Dagbladet og Aller.

Lillian er nå leder for Gambits kreative team.

Fornøyd prodekan

Kristin Heggen, prodekan for master- og bachelorstudier var selv deltaker på det første kurset:

– Fakultetet tok initiativ til kurset fordi vi har et samfunnsansvar for å formidle resultater av fakultetets forskning. Formidling er krevende og det er nødvendig med ferdigheter, øvelse og opplæring for å bli en god formidler. Formidling er også en viktig del av strategien til fakultet.

Kurset er for kvinnelige vitenskapelige ansatte og er et likestillingstiltak. Fakultetet vil etter hvert også tilby det til mannlige forskere.

– Dette er et nyttig kurs med høy kvalitet. Flinke kursledere som vet hva de snakker om. Etter hvert ønsker vi å videreføre kurset slik at det også omfatter mannlige forskere, avslutter Heggen.

Fristen for å søke på kurset gikk ut 1. april.

Av Thomas Olafsen
Publisert 2. feb. 2015 13:01 - Sist endret 7. apr. 2015 10:03
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere