English version of this page

Nytt eksamensbygg for UiO

Det medisinske fakultet er førstemann ut når den aller første eksamen avholdes allerede 6. oktober i Silurveien 2.

Oversiktsbilde av bygget i Silurveien 2.

Silurveien 2. Foto: UiO

UiO har for første gang nå et helt eget eksamensbygg spesielt tilpasset for digital eksamen. Her er det flotte nye, lyse lokaler med stasjonære PC-er til alle som skal ta eksamen.

Tomt eksamenslokale.
Hver eksamensplass har en egen PC. Foto: Alexander Lorentzen.

Bygget skal brukes av hele UiO, og fra i høst skal MED-fakultetet ha alle sine digitale eksamener her, også en del eksamen på papir.

– Det nye eksamenbygget har 3 store saler fordelt på en etasje som tilsammen kan ta 488 kandidater opp til eksamen, forteller Hanne-Guro Aabelvik, koordinator for digital eksamen for fakultetet. Hun tar oss med på en sniktitt av de nye lokalene i Silurveien.

– Her kan det avholdes flere eksamner på tvers av de forskjellige fakultene forteller prosjektkoordinator Alexander Lorentzen. Selve bygget skal være ferdig til 19. september, sier han.

Hanne-Guro Aabelsvik forteller litt om hva som blir nytt i det nye eksamensbygget i videoen.

– Det som er nytt fra i høst er at vi har plass til alle kandidatene våre på et sted, også på de store eksamen våre. På den aller største eksamen vil vi ha i underkant 200 kandidater, forteller Hanne-Guro. Ved å slippe å dele oss opp på to steder slipper våre faglærere å løpe fra eksamen til eksamen, sier hun.

Bruk offentlig transport og husk matpakke

6. oktober blir første eksamen i de nye lokalene. Studenter ved modul 1 skal ha skriftlig eksamen denne dagen.

Litt praktisk informasjon rundt Silurveien 2. Det er ingen kantine i bygget, så det er viktig å ta med egen mat og drikke. Det finnes derimot en Wayne's Coffee i bygget ved inngangen.

Det er få gratis parkeringsplasser her, så bruk offentlig transport som t-bane eller buss, eller sykkel. Se hvordan du finner frem til Silurveien 2.

Av Christina Heesch
Publisert 14. sep. 2016 10:27 - Sist endret 19. mars 2019 07:35