Vi stiller sterkt under Forskningsdagene

Fakultetet har i samarbeid med enhetene satt sammen et solid program for Forskningsdagene og Forskningstorget 2016.

Kirurg som viser et barn hvordan en nyretransplantasjon kan foregå - på en bamse

Nyretransplantasjon på bamser var en populær aktivitet under Forskningstorget 2015. Foto: Thomas Olafsen, UiO.

September er en viktig måned for fakultetets aktiviteter når det gjelder formidling. Da foregår nemlig Forskningsdagene.

Under Forskningsdagene blir det satt opp arrangementer over hele landet og vi er selvsagt med.

Tradisjonen tro støtter vi flere boder under Forskningstorget og i tillegg arrangerer vi et utvidet seminar på Litteraturhuset.

Forskningstorget

Sted: Universitetsplassen, Karl Johans gate.

Tid: 23. og 24. september kl 0900 - 1700.

Forskningstorget er en perfekt arena for møte mellom forskere og fremtidige forskere. Spesielt fredagen er publikum dominert av skoleelever fra fjern og nær. Barna får ta på, prøve, kjenne, lytte, smake og ikke minst - spørre og grave i utstillernes spennende boder.

I år stiller vi med hele fem boder så det er bare å ta turen.

Helse - Hvor går grensen?

Sted: Litteraturhuset, Wergeland.

Tid: Lørdag 24. september kl 12:00

Vi har samlet et knippe gode formidlere til dette seminaret. Her tar vi for oss årets tema under Forskningsdagene, nemlig grenser. Seminaret er delt inn i fire bolker hvor forskene fremfører en innledning etterfulgt av spørsmål fra salen. Vi er spesielt stolte over å ha fått med oss en av Norges aller beste formidlere, Anne Kveim Lie, som møteleder.

Vel møtt!

Av Thomas Olafsen