Eksternfinansiering med nye ansatte

Med Veslemøy Ramsfjell og Rune Larsen har Enhet for ekstern finansiering i år rekruttert to seniorrådgivere med lang og variert erfaring.

Tegning av mann med stige

Det er hjelp å få! Illustrasjonsfoto: Colourbox

Portrett av VeslemøyVeslemøy Ramsfjell startet som seniorrådgiver i Enhet for ekstern finansiering 6. januar. Hun skal støtte fakultetets forskere i søknader til EU og er kontaktpunkt mot Institutt for klinisk medisin sammen med Rune Larsen. I tillegg jobber hun med det internasjonale utvekslingsprogrammet for unge forskere (Scientia Fellows).

Veslemøy har erfaring fra medisinsk grunnforskning i Norge, USA og Sverige, som resulterte i doktorgrad på bloddannende stamceller fra Universitetet i Lund. Videre har hun erfaring med kliniske studier, utvikling av medisinsk utstyr, CE-merkingsprosess, patentering og prosjektledelse.

Hun bor på gård i Fredrikstad med mann og barn og er aktiv i 4H på fritiden.

Portrett av Rune
Foto: UiT

Rune Larsen startet som seniorrådgiver i Enhet for ekstern finansiering 1. september. Han skal støtte fakultetets forskere i søknader til EU, og sammen med Veslemøy er han kontaktpunkt mot Institutt for klinisk medisin.

Rune har doktorgrad i naturvitenskap fra UiT Norges arktiske universitet, og han har også arbeidet som forsker i noen år før han i 2013 begynte som forskningsrådgiver.

Den 45 år gamle tromsøværingen har funnet seg tilholdssted ved kanten av Nordmarka, et friluftsområde som han tenker å besøke ofte med både joggesko, sykkel og ski.

Om Enhet for ekstern forskningsfinansiering (EEF)

Vi har ansvar for rådgivning og informasjon om nasjonale og internasjonale finansieringskilder til fakultetets forskere, samt bistand i søknadsskriving. EEF administrerer også fakultetets COFUND-prosjekt Scientia Fellows. Les mer om oss her.

Av Hanne Bjerknes
Publisert 12. okt. 2020 17:06 - Sist endret 12. okt. 2020 17:06