English version of this page

Ph.d.-poliklinikk

Nå kan du få hjelp med alt som gjelder Ph.d.-programmet der du er! Fakultetets rådgivere kommer ut på enhetene på faste dager.

Bildet kan inneholde: klær, gatemote, mote, frakk, yttertøy.

Anna Maria Liendo, Kari-Anne Bjørnerud,  Sumera Majid, Stian Frammarsvik og Mari Corell er klare til å komme ut til deg som trenger rådgivning. Foto: Silje M. Kile Rosseland, UiO

Kari-Anne Bjørnerud, Mari Corell, Anna Maria Liendo, Sumera Majid og Stian Frammarsvik vil jevnlig besøke Ullevål, Ahus, Rikshospitalet og Radiumhospitalet. Oppdatert oversikt over tid og sted finnes på nettsidene for Ph.d.-programmet under informasjon om søknad og opptak. I praksis vil rådgiverne komme fast til Ullevål, Rikshospitalet og Radiumhospitalet hver tredje uke, og til Ahus annenhver uke.

Kari-Anne Bjørnerud forteller at de før jul forsøkte seg en gang på Ahus. På Ahus hadde jungeltelegrafen spredt seg så de hadde lang kø allerede før de åpnet. Anna Maria Liendo var på Ullevål i går, og der var det også stort oppmøte. Det er åpenbart at det er et behov for veiledning.

Prodekan for forskning Jens Petter Berg. foto: Øystein Horgmo
Prodekan Berg har tro på den nye Ph.d.- poliklinikken.

Raskere svar og bedre veiledning

Prodekan for forskning Jens Petter Berg, håper den nye Ph.d.-poliklinikken vil bidra til en bedre veiledning ved innsending av søknad om opptak til fakultetets ph.d.-program. Han ser også for seg at ordningen vil gi raskere svar på andre spørsmål som kandidater og veiledere måtte ha til ph.d-programmet.

– Godkjent opptak til ph.d.-programmet er en kontrakt som involverer mange parter, forklarer Berg. Det krever vel gjennomtenkte og godt funderte avtaler som blant annet omfatter lønn og tilgang til data og biologisk materiale. Ph.d.-poliklinikken vil bidra til at fakultetet får mest mulig komplette søknader ved første innlevering noe som skal føre til redusert behandlingstid og bedre service for våre forskere, avslutter han.

Ph.d.-poliklinikken tilbyr følgende tjenester:

• Gjennomgang av og tilbakemelding på opptakssøknader før innsending til fakultetet.
  • Svare på spørsmål vedrørende:
  • Veilederforhold
  • Søknader om forlengelse og lovfestet permisjon
  • Opplæringsdelen
  • Gjennomgang av dokumenter og svare på spørsmål vedrørende innlevering av avhandlingen til bedømmelse og forslag til bedømmelseskomité.
Publisert 22. jan. 2020 10:51 - Sist endret 29. jan. 2020 13:19