English version of this page

Nå må du huske @uio.no når du logger deg på trådløst nett ved UiO

Du kan miste mulighetene til å bruke det trådløse nettverket Eduroam ved UiO, hvis du ikke endrer måten du logger deg på nettverket.

Eduroam (Educational Roaming) er det trådløse nettverket på UiO. Nye regler krever at du nå må logge deg på nettverket ved å bruke brukernavn@uio.no.

Tidligere har det vært mulig å kun bruke brukernavn og passord for å logge seg på.

Se eksempel på ny innloggingsmåte i bildet under.

 

Det vil etter hvert bli obligatorisk å logge seg på med @uio.no etter brukernavnet når man kobler seg til Eduroam. Dette er for å sørge for at brukere får riktige tilganger og for at trådløsprofilen skal fungere på andre institusjoner enn UiO. 

Bruker du ikke @uio.no-endingen, kan du dermed miste muligheten til å bruke det trådløse nettverket.

Et internasjonalt samarbeidsprosjekt

Eduroam er et internasjonalt samarbeidsprosjekt om et felles trådløst nettverk mellom utdanningsinstitusjoner fra hele verden.

I praksis betyr det at du kan bruke ditt UiO-brukernavn og –passord som pålogging på det trådløse nettverket hos andre utdanningsinstitusjoner som har Eduroam-tilknytning. Da kan du komme like lett på det trådløse nettverket der, som ved UiO

Eduroam-tilknytning gjelder blant annet for både nasjonale og internasjonale universiteter, og på Gardermoen. Oversikt over institusjoner med støtte for Eduroam finner du her.

Mer informasjon

Trenger du hjelp?

Publisert 6. juni 2018 09:53 - Sist endret 8. juni 2018 14:25