Julehilsen fra instituttleder

Klinmed er en undervisnings- og forskningsbastion i klinisk akademisk medisin. Vi skinner både nasjonalt og utover landets grenser! Som instituttleder i snart ett år, er jeg bare blitt enda mer stolt på vegne av organisasjonen.

Bildet kan inneholde: julepynt, tre, juletre, rød, julepynt.

Foto: Gina Clausen.

Verdiene skapes og god akademisk kultur utøves nede i fagmiljøene. Kompetent administrativ bistand sørger for at alt foregår så sømløst og kostnadseffektivt som mulig.

Det gjelder både i undervisningsmaskineriet, ansettelser, drift av vår enorme IT-park med 2500 brukere, innkjøp og økonomi. I tillegg bistår forskningsadministrasjonen med nødvendig formell forankring av prosjekter.

Klinmed har nær 90 avdelinger i 18 klinikker og flere forsknings­institutter og sentre innenfor OUS- og Ahus-sfæren. Det gjør det umulig for meg, eller noen, å bli lommekjent overalt. Det instituttledelsen imidlertid kan påvirke er å tydeliggjøre forventninger til lederansvar. Vi kan også definere hva som er god kultur og gode prosesser hos oss. Dette skal vi addressere i det kommende året, sammen med din linjeledelse i UiO. Det blir spennende!

Klinmed er det eneste instituttet i universitets-Norge med klinikker som mellomledd mellom institutt og avdeling. Med det har Klinmed et ekstra ledernivå med nødvendig lokalkunnskap for å utøve god og klok ledelse. Gode og tydelige avdelings- og fagmiljøledere er kanskje vel så sentrale for å synliggjøre universitetet i sykehusene. Avdelingene har sin UiO-klinikkleder som nærmeste rådgiver. Så når jeg får direkte henvendelser kan det hende jeg spør tilbake: Har du snakket med din nærmeste leder? Og hvis du ikke vet hvem det er – sjekk det opp!

Vi har til enhver tid forhold rundt oss vi er nødt til å ta hensyn til. Gjennom dette året fikk vi spørsmål om vi kan utdanne betydelig flere leger enn det vi har gjort til nå. Både fakultetet og Klinmed er fremoverlente her, men dette er ikke noe lite prosjekt å begi seg ut på. Vi ønsker imidlertid at Det medisinske fakultet i Oslo skal være der ungdom vil studere. Parallelt skal vi være i forskningsfrontene, ikke minst når det gjelder EU-tildelinger.

Omsider åpnes også muligheter for ny, hensiktsmessig bygningsmasse for pasienter, pårørende og studenter, med andre ord, dem vi skal betjene. Årene som kommer vil neppe bli kjedelige, snarere fullt av utfordringer og mange muligheter!

Kjære Klinmed-ansatte, du er del av det sterkeste medisinske akademiske miljøet i landet! Bli med å utvikle din lokalsfære fremover, men ta et akademisk hvileskjær i romjulen. Noen jobber også i romjulen, all ære og en ekstra hilsen til dere!

Med ønsker om en god jul og et godt nytt år fra

Instituttleder Dag Kvale

Publisert 19. des. 2019 14:16 - Sist endret 19. des. 2019 14:16