Utstillinger av historiske bilder i Geitmyrsveien

Fakultetets store samling av historiske bilder vil nå bli vist frem for et større publikum gjennom bildeutstillinger i Geitmyrsveien og på Gaustad

Bilde fra De odontologiske samlinger.

De odontologiske samlinger

De odontologiske samlinger ved Universitetet i Oslo er et nasjonalt registrert museum med museumssignaturen DOS. Det er den største samling av odontologisk dokumentasjon her i landet. Dette gjelder fysiske gjenstander og bilder.

Søk i de Odontologiske samlinger her

Stor bildesamling

«Nye bilder fra De odontologiske samlinger henges opp av kollega Håkon Størmer. Utstillingen skal nå opp på IOB.»
Nye bilder fra de odontologiske samlinger henges opp av Håkon Størmer. Foto: Fredrik Pedersen

Den historiske bildesamlingen ved fakultetet består av mange tusen papirbilder, bilder som til nå har vært svært lite tilgjengelig. Fotograf Håkon Størmer og fakultetet ønsker å ta vare på denne bildesamlingen, et prosjekt Håkon fremover skal ha som arbeidsoppgave.

Se bildevisning fra byggingen av Geitmyrsveien 69

Bildesamlingen vil være nyttig for ettertiden og vil etterhvert bli søkbart på nettet gjennom MUV. Bilder av personer, bygningsmassen, interiør- og eksterne bilder, historiske hendelser, bilder av studenter er eksempler på hva som finnes av material. Det er slike bilder som nå vil bli vist frem på utstillinger i Geitmyrsveien og på Gaustad (Institutt for oral biologi)

Søk i Universitetshistorisk fotobase her

Av Leif Erling Jensen