Doktorgradskandidater presenterte sin forskning

Presentasjonene kom som perler på en snor under fakultetets årlige forskningsdag torsdag 15. desember. Som vanlig ble seansen avsluttet med utmerkelse til to av prosjektene.

Foto av vinneren oppstilt sammen med komiteen. Vinneren står i midten med en blomsterbukett i hendene, og smiler bredt.

Kristine Eidal Tanem fra Institutt for klinisk odontologi ble kåret det beste prosjektet innen klinisk forskning. Her er hun flankert av juryen, Pia Titterud Sunde t.v. og Ståle Petter Lyngstadaas t.h. Eduarda Guerreiro fra Institutt for oral biologi fikk utmerkelse for det beste prosjektet innen basal forskning, men var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Hilde Zwaig Kolstad, OD/UiO.

Til sammen tolv kandidater presenterte sine prosjekter, for et publikum som bestod av med-stipendiater, veiledere og andre ansatte og interesserte. Førsteamanuensis Pia Titterud Sunde og forskningsdekan Ståle Petter Lyngstadaas (vikar for en syk førsteamanuensis Thomas Kuntziger) var juryen som på slutten av dagen valgte hvilke to kandidater som fikk utmerkelse for en samlet vurdering av faglig innhold, presentasjon, tverrfaglighet og innovasjon/nytteverdi. Prisene gikk henholdsvis til ett prosjekt innenfor klinisk forskning, og ett prosjekt innenfor basal forskning.

Eduarda Guerreiro fikk utmerkelsen innen basal forskning. Guerreiro er stipendiat ved Institutt for oral biologi og holdt innlegg med tittelen: «Isolation of extracellular vesicles from oral squamous cell carcinoma».

Innenfor klinisk forskning, var det Kristine Eidal Tanem som ble trukket fram av juryen. Tanem er stipendiat ved Institutt for klinisk odontology, og prosjektet hennes handler om «Mucosal changes and dental developmental disturbances in long-term survivors after allogeneic stem cell transplantation performed during childhood, adolescence or young adulthood».

Forberedelse til internasjonale forskningsmøter

Stipendiaten snakker til publikum foran en presentasjon prosjektert på et stort lerret.
Hauk Øyri fra Institutt for klinisk odontologi var en av de som presenterte sitt doktorgradsprosjekt på Forskningsdagen. Foto: Hilde Zwaig Kolstad, OD/UiO.

Hensikten med forskningsdagen er at ph.d.-kandidatene skal få muligheten til å presentere prosjektene sine for et større publikum enn deres egne forskningsgrupper. I tilllegg er den ment å skulle forberede kandidatene på å holde presentasjoner på internasjonale konferanser. Ikke minst, er det også en god mulighet til å få en oversikt over den pågående forskningen ved fakultetet, skriver forskningsdekan Ståle Petter Lyngstadaas i introduksjonen til årets program

Av Hilde Zwaig Kolstad
Publisert 16. des. 2016 13:36 - Sist endret 7. des. 2017 13:43