Europeisk erfaringsutveksling for IT

Fakultetets IT-seksjon kom nettopp tilbake fra studietur til Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Gruppa tok med seg mye nyttig erfaring hjem, fra et universitet med mange lignende problemstillinger, men med litt andre måter å løse noen av dem på.

IT-seksjonen utenfor Universitat Internacional de Catalunya, f.v.: Sukhdeep Kaur Kakar, Jaya Pillai, Tore Miøen, Olav Hoemsnes, Shanthan Navaratnam, Odin Mikal Ekstrøm, Thomas  Berg og Gerald Torgersen. Foto: Privat.

– Vi er veldig fornøyde med turen, både faglig og sosialt, forteller leder for IT-seksjonen, Shanthan Navaratnam. I uke 44 var alle fra seksjonen som hadde mulighet, med på studieturen til den spanske regionhovedstaden. – Bortsett fra to stykker fra seksjonen som tilfeldigvis skulle få barn akkurat rundt den tida, så var vi fulltallige. Erfaringsutveksling på denne måten er utrolig lærerikt, og den sosiale delen er også viktig, så vi fikk stort utbytte av oppholdet, sier han.

IT-seksjonen tilbragte en hel dag ved universitetet, som OD opprettet Erasmus utvekslingsavtale med i fjor. De ble introdusert for hvilke IT-systemer UIC benytter, og hvordan de fungerer, de fikk omvisning i klinikken, i tillegg til andre punkter på agendaen som la opp til bred erfaringsutveksling. UIC og OD har mange likhetstrekk, men det spanske universitetet er finansiert privat, og har noe færre studenter enn OD.

– Det som var så interessant med å besøke denne tannlegeutdanningen, er at vi er ganske like som dem på mange områder, men i kraft av blant annet litt ulike organisasjonsmodeller, har vi forskjellige måter å håndtere en del av problemstillingene på, forteller han. UIC har litt færre pasientbesøk enn OD i året, men de har kun under én tredel så mange båser som på OD, og har cirka 300 studenter. – Det løser de for eksempel ved at de også praktiserer kveldsskift, forteller Navaratnam, som er svært fornøyd med studieturen.

Her kan dere lese mer om en av våre studenters opplevelser på utveksling ved UIC tidligere i år.

IT Barca

Av Hilde Zwaig Kolstad