2020 - Side 3

Smilende kvinne med langt, brunt hår.
Publisert 13. mars 2020 13:49

– Nå kjenner vi alle på kroppen hva det vil si å ta vårt samfunnsansvar og bidra til forebygging av spredning av koronaviruset, sier SV-dekan Anne Julie Semb.  Universitetet er nå stengt, og all fysisk undervisning avlyst. Det jobbes på spreng for å få på plass digitale undervisningsløsninger og eksamensløsning.

Bildet kan inneholde: begivenhet, dress, business.
Publisert 6. mars 2020 17:20

- Vi må sikre kvinner i rekrutteringsstillinger optimale muligheter til å utvikle sine talenter og bygge kompetanse, sier professor ved Institutt for psykologi, Kristine Beate Walhovd. Hun er en av flere kvinner på SV- fakultetet, som er opptatt av bedre kjønnsbalanse.

Bildet kan inneholde: snø, vinter, friluftsliv, nordisk ski, nordisk gåing.
Publisert 28. feb. 2020 10:18

Mange SV-ansatte deltok skinnelangs og løypelangs på UiOs vinteraktivitetsdag 27. februar.  Dagen ble som alltid avsluttet med hyggelig middag på Soria Moria.

Smilende mann med krøllete kort hår og smilende kvinne med kort hår.
Publisert 28. feb. 2020 08:57

Thomas Wolfers fra Nederland og Ziada Ayorech fra Kanada er begge tildelt det høythengende Marie-Curie stipendet som gjør det mulig å jobbe i to år som seniorforskere ved Psykologisk institutt (PSI).

Bildet kan inneholde: sosial gruppe, snø, vinter, team, begivenhet.
Publisert 26. feb. 2020 19:14

Det handlet om alt fra hjernen og psykisk sykdom til nye undervisningsformer og forskningsambisjoner da nyansatte forskere og fakultetsledelsen på SV-fakultetet satte hverandre stevne på seminar på Lysebu i begynnelsen av februar.

Bildet kan inneholde: parakeet, botanikk, tilpasning, smil, tre.
Publisert 26. feb. 2020 08:48

Professor i samfunnsøkonomi, Eliana La Ferrara, og professor i sosialantropologi, Anna L. Tsing, utnevnes i år til æresdoktorer ved SV-fakultetet.

Det nye dekanatet på SV : Tore Nilssen ,Anne Julie Semb og Trine Waaktaar.
Publisert 31. jan. 2020 11:19

 - Vi skal ha like høye akademiske ambisjoner for undervisningen som vi har for forskningen, sier SV-dekan Anne Julie Semb. Sammen med prodekan og forskningsansvarlig Tore Nilssen og visedekan og studieansvarlig Trine Waaktaar er hun i ferd med å stake ut en kurs for fakultetet for de neste fire årene.

Bildet kan inneholde: mennesker, fotgjenger, snapshot, gate, standing.
Publisert 31. jan. 2020 11:19

Studentene på SV- fakultetet er stort sett fornøyde med studieprogrammet sitt viser det ferske Studiebarometeret. 89 prosent går på det programmet de helst vil og 79 prosent er alt i alt tilfredse med programmet. Studiedekan Trine Waaktaar er glad for den høye tilfredsheten, men ser også forbedringspunkter.  

Bildet kan inneholde: briller, eyewear, ansikt, briller, hår.
Publisert 31. jan. 2020 11:18

- Dette er fantastisk hyggelige nyheter. Det har vært jobbet meget godt med søknader, og det er veldig bra at det nå gir uttelling. Det er spesielt hyggelig at vi fikk hele sju Unge forskertalenter, sier dekan Anne Julie Semb, som også framhever NFR-uttellingen i sin leder i SV- nytt.

Fotografene på SV- fakultetets fotoservice Tron Trondal og Lasse Moer i studioet,
Publisert 31. jan. 2020 11:18

Hver gang noen søker informasjon om deg på nettsidene, popper personsiden din opp med et bilde av deg. Kjenner du deg selv igjen? Er bildet proft? Eller er det kanskje på tide å ta et nytt? Da kan SV-fakultetets fotoservice hjelpe deg.

Bildet kan inneholde: briller, ansikt, hud, hode.
Publisert 31. jan. 2020 11:18

Bjørn Lau er ny instituttleder på Psykologisk institutt, Anniken Hagelund på Institutt for sosisolog og samfunnsgeografi og Bjørn Erik Rasch på Instiututt for statsvitenskap. Det er mange nye navn på ledere på enhetene på SV-fakultetet fra årsskiftet. 

Professor Taran Thune på Innovasjonskonferansen i diskusjon i en pause
Publisert 30. jan. 2020 14:03

- Innovasjon må kobles til store samfunnsutfordringer som vi i fellesskap er nødt til å finne løsninger på. Innovasjonsfeltet har tradisjonelt vært knyttet til utvikling av nye produkter, sier TIK-professor Taran Thune, som innledet på UiOs Innovasjonskonferanse tidlig i januar.