Mange ville høre AP-lederen forelese om verdenssituasjonen

AP-leder Jonas Gahr Støre trakk mange tilhørere da han tidligere i oktober gjestet SV-fakultetet med forelesningen «Norges rolle i verden i en krisetid».

Bildet kan inneholde: begivenhet.

Møtt av UiO-ledelsen: Viserektor Åse Gornitzka og prorektor Gro Bjørnerud Mo ønsket AP-leder Jonas Gahr Støre velkommen til UiO og SV-fakultetet. Arbeiderpartiets strategi for høyere utdanning ble lagt frem i et eget arrangement etter forelesningen (foto: Tron Trondal/ UiO).

Jonas Gahr Støre kunne trekke veksel blant annet på sin bakgrunn som utenriksminister, som stabssjef ved Gro Harlem Brundtlands kontor og sin bakgrunn fra statsvitenskapelige studier i Paris da han adresserte studentene 2. oktober. Mange hadde møtt opp en fredag ettermiddag preget av høstferien og koronapandemien. Auditorium 1 var fylt opp så langt smittevernreglene tillot det.

Fødte foreleser: Jonas Gahr Støre leverte en gjennomarbeidet forelesning om Norges rolle i verden slik den er nå og fikk mange spørsmål fra studentene. (Foto:Tron Trondal/ UiO)
Den fødte foreleser: Jonas Gahr Støre leverte en gjennomarbeidet forelesning om Norges rolle i verden og fikk mange spørsmål (foto: Tron Trondal/UiO).

Se og hør hele forelesningen her:

Publisert 19. okt. 2020 14:30 - Sist endret 27. okt. 2020 13:24