Sommer i P2 med tre stemmer fra SV-fakultetet

Thomas Hylland-Eriksen, Marianne Lien og Tore Bjørgo har i sommer vært å høre i radioprogrammet Sommer i P2. I hver sin time har de  formidlet egen forskning, eget liv, egne valg og drømmer, akkompagnert av musikk etter egen smak. Gikk du glipp av sendingene? Du kan fortsatt få dem med deg.

Montasje av de tre forskerne

Hørbare SV-stemmer: Marianne Lien, Thomas Hylland-Eriksen og Tore Bjørgos Sommer(e) i P2 er verdt et gjenhør. ( Foto: NRK/ Montasje Therese Marthinsen/UiO)

I selskap med profiler som Mona Levin, Morten Krogvold, Espen Rostrup Nakstad, Andrea Bræin Hovig. Malvin Wiseth m. fl. har tre forskere fra SV-fakultetet i år vært gjester og laget hver sin time i Sommer i P2 i NRK.

Professor ved Sosialantropologisk institutt, Thomas Hylland-Eriksen, forteller i sin time at han ikka kan  huske at han gledet seg noe særlig over at gresset var grønt i gamle dager. Eller at duften av nymalt kaffe kan gi en uforklarlig lykkefølelse. I sitt Sommer  i P2 snakker han om livet i pandemiens tid og om det å få masse langsom tid slengt etter seg.

Marianne Lien, også professor ved Sosialantropologisk institutt tar oss 35 år tilbake i tid, til sitt første feltarbeid i Finnmark. Det er en fortelling om vennskap, skjulte landskap og om at liv og forskning av og til henger sammen på underlig vis, som er gjennomgangmeldoene i hennes Sommer i P2.

Leder for Senter for ekstremismeforskning, professor Tore Bjørgo  svarer på spørsmål som : Hva får unge mennesker til å gå inn i voldelige ekstremistgrupper? Og hva gjør at noen kommer seg ut og videre i livet? i sitt Sommer i P2. Tore Bjørgo forsker på politisk vold, terrorisme og ekstremisme. I programmet  forteller han historiene til noen av dem som brøt med ekstremismen.

Publisert 26. aug. 2020 18:52 - Sist endret 23. sep. 2020 14:46