SV-alumni Anders Hammer Oscar-nominert

Frilansjournalist Anders Hammer er nominert til Oscar med kort-dokumentaren: «Do not split». På Institutt for statsvitenskap: Peace and Conflict Studies (PECOS) er de stolte over alumnien.  

Bildet kan inneholde: bygning, forurensing, røyk, brann, by.

I Hong Kong: Oscar-nominerte Anders Hammer i Hong Kong da han filmet opptøyene.(Foto-rettigheter: Anders Hammer)   

Anders Hammer er Oscar-nominert for filmen «Do not split», som er en skildring fra opptøyene i Hongkong i fjor, der han fulgte demonstrasjonene. Filmen hadde premiere under Sundance-festivalen i fjor.

– Det er en veldig negativ utvikling vi viser i filmen, som handler om demokratiprotestene i Hongkong. Den utviklingen har bare fortsatt etter at filmen vår var ferdig. Det var mange som reagerte både positivt og negativt da filmen ble kortlistet, og vi kan vel forvente mer av det nå, sier Hammer til VG, som en kommentar til Oscar-nominasjonen.

PECOS-student og gjesteforeleser

Ander Hammer var student på Peace and Conflict Studies (PECOS) fra 2004 til 2006. Senest i februar i år var han engasjert av professor Målfrid Braut-Hegghammer for å dele sine erfaringer som frilansjournalist og dokumentarfilmskaper med studentene på seminaret: PECOS Practioners Perpective. Dette er en nyoppstartet seminar-rekke, der de inviterte får dele sine erfaringer med studentene om internasjonal politikk, arbeidsliv – og hvordan kompetansen fra studiene på UiO kan brukes i praksis.

- Vi er  veldig stolte og glade over å kunne smykke  oss med å ha en Oscar-nominert

alumni og gjesteforeleser, sier Braut-Hegghammer, som understreker at det var universitetslektor på ISV, Sverke Runde Saxegaard, som kom på ideen med å engasjere Hammer, etter å ha oppdaget at frilansjournalisten var alumni på ISV og PECOS.

Bildet kan inneholde: lys, verden, belysning, skrift, bilbelysning.
Filmplakat for "Do not split"

Spennende for studentene

- Anders Hammer er en av de journalistene i Norge som har opplevd både krigssoner og revolusjoner fra bakkeplan. Han bringer med seg et veldig spennende perspektiv til våre studenter. Han har også gått i en annen retning enn mange av våre tidligere studenter, og representerer på et vis det store mangfoldet av karriereveier som er mulig etter en mastergrad i Peace and Conflict Studies, sier Sverke Runde Saxegaard.

- Vi opplever at det å prate med tidligere studenter er inspirerende og lærerikt for nåværende studenter. I tillegg til at det gir en kraftig etterspurt link til arbeidslivet, avslutter Saxegaard, som krysser fingrene for at Hammer går til topps og får en Oscar.

Av Gro Lien Garbo
Publisert 15. mars 2021 16:51 - Sist endret 15. mars 2021 19:07